Anvelope de vară vs anvelope all season

Ultima actualizare:

    Anvelope de vară vs anvelope all season. Tot ce trebuie să ştiifoto: Arhivă
Anvelope de vară vs anvelope all season. Tot ce trebuie să ştiifoto: Arhivă

Anvelopele all season reprezintă un compromis între anvelopele de iarnă și cele de vară. Au avantajul că pot fi folosite în orice perioadă a anului, însă nu sunt la fel de eficiente precum sunt cele specific anotimpului rece sau cald. Click! şi blog.ityres.ro îţi arată totul despre anvelope de vară vs anvelope all season.

Anvelope de vară vs anvelope all season: 1. Aderența și distanța de frânare

Anvelope vară: Aderență sporită pe suprafețe uscate, în comparație cu anvelopele all season ori de iarnă, potrivit articolului “Anvelope de vară vs anvelope all season”.

Anvelope all season: Aderență sporită pe suprafețele acoperite de zăpadă, noroi ori umezeală, în comparație cu anvelopele de vară.

Lucrurile stau la fel și în cazul distanței de frânare, fie ea suprafață umedă sau uscată. Aşa cum vei afla în articolul “Anvelope de vară vs anvelope all season”, aderența este determinată de desenul anvelopei.

Anvelope de vară vs anvelope all season: 2. Compoziție și durabilitate

Anvelope vară: compoziție normală

Anvelope all season: compozița conține un nivel mai mare de cauciuc natural și dioxid de siliciu

În construcția anvelopelelor de tipul all season se folosește o compoziție intermediară între cauciucurile de iarnă și cele de vara. Această compoziție facilitează anvelopelor all season rularea în siguranță pe drumuri denivelate ori în condiții meteo neprietenoase. Datorită procentului scăzut de cauciuc natural și dioxid de siliciu, anvelopele de vară au o durabilitate mai mare, scriu cei de la blog.ityres.ro.

Anvelope vară: Acest tip de cauciucuri au cei mai mari indici de viteză.

Anvelope all season: Indicii de viteză sunt ceva mai mici față de anvelopele de vară și bineînțeles ceva mai mari față de anvelopele de iarnă.

Concluzia este că legal, şi chiar tehnic, poți circula fără problem cu anvelopele all season tot timpului anului. Citind articolul “Anvelope de vară vs anvelope all season” vei vedea că nu este însă o alegere înţeleaptă. Din cază că vor fi rulate tot timpul, dar și din pricina compoziției, cauciucurile se vor uza prematur. În plus, produc mai mult zgomot decât anvelopele de vară, distanţa de frânare devine mai mare, iar maşina consumă mai mult carburant.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net