Apare o nouă pensie. Ce beneficii au românii

Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat că începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP). Acesta a fost adoptat în 2019, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

bani jpg

Cetățenii vor avea mai multe variante de economisire

Cetățenii vor putea economisi pentru pensie printr-un sistem voluntar și disponibil în întreaga Uniune.

Ce oferă noua pensie

Produsul paneuropean de pensii personale poate oferi mai multe posibilități de alegere pentru cei care economisesc, de asemenea vor avea mai multe beneficii. Flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de produse, transparență sporită, dar și o mai mare concurență se numără printre beneficiile acesteia.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun active şi să creeze economii de scară.

Odată cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse, conform romaniatv.

De asemenea, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către pieţele de capital, dar va aduce și beneficii în materie de investiţii şi creştere economică în UE.

Regulamentul a fost aprobat de Guvern

Citește și Zuckerberg a făcut anunțul. Cum o să poți face bani chiar pe Instagram

Regulamentul privind PEPP a fost convenit şi adoptat la 25 iulie 2019 cu scopul de a contribui la crearea unei pieţe interne a pensiilor personale, sporind posibilităţile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier şi oferindu-le consumatorilor o alternativă competitivă de a economisi pentru pensie.

Citește și Avertizare ANM: România, lovită de un val de aer tropical și praf saharian 

Comisia Europeană a anunțat ca regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) începe să se aplice de marţi, 22 martie.

Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), oamenii vor avea mai multe opțiuni atunci când economisesc pentru pensia lor, beneficiind în același timp de o protecție solidă a consumatorilor.

Ca o completare a pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor tinerei generații de astăzi și le permite oamenilor să planifice mai bine și să facă provizii pentru viitor.

Începând de marţi, furnizorii de pensii personale pot oferi PEPP în întreaga UE cu o singură înregistrare. Iar prin canalizarea economiilor către investiții pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creșterii economice în UE”, a declarat Comisarul Mairead McGuinness, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net