Arestaţi pentru trafic de etnobotanice


    Traficanții obțineau drogurile în laborator și le vindeau la plicuri
Traficanții obțineau drogurile în laborator și le vindeau la plicuri

Zece persoane specializate în trafic de etnobotanice au fost arestate, ieri, pentru 30 de zile. Măsura a fost luată de către magistrații din Alba.

Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de DIICOT de arestare preventivă a zece inculpaţi, acuzaţi de trafic de substanţe psihoactive, pe o perioadă de 30 de zile.

Aceștia vor sta după gratii până pe 22 aprilie, dacă judecătorii de la la Curtea de Apel Alba Iulia vor menține prima decizie. Presupușii traficanți au făcut deja recurs.

Poliţiştii şi procurorii au efectuat, miercuri, 19 percheziţii domiciliare în judeţele Alba,

74 de persoane, duse la audieri

Hunedoara şi Cluj pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive, 74 de persoane fiind audiate. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactiv.

Cumpărau materia primă din străinătate

Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Ei ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactiv, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram, potrivit anchetatorilor.

Drogurile, vândute în vestul țării

Substanţele astfel obţinute au fost vândute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

FotoJet (4) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
20431309 1868359380158355 1385536714054017005 n jpg
ruxi jpg
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
parada militara de 1 decembrie jpg
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară