Arestaţi pentru trafic de etnobotanice

Ultima actualizare:

    Traficanții obțineau drogurile în laborator și le vindeau la plicuri
Traficanții obțineau drogurile în laborator și le vindeau la plicuri

Zece persoane specializate în trafic de etnobotanice au fost arestate, ieri, pentru 30 de zile. Măsura a fost luată de către magistrații din Alba.

Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de DIICOT de arestare preventivă a zece inculpaţi, acuzaţi de trafic de substanţe psihoactive, pe o perioadă de 30 de zile.

Aceștia vor sta după gratii până pe 22 aprilie, dacă judecătorii de la la Curtea de Apel Alba Iulia vor menține prima decizie. Presupușii traficanți au făcut deja recurs.

Poliţiştii şi procurorii au efectuat, miercuri, 19 percheziţii domiciliare în judeţele Alba,

74 de persoane, duse la audieri

Hunedoara şi Cluj pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive, 74 de persoane fiind audiate. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactiv.

Cumpărau materia primă din străinătate

Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Ei ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactiv, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram, potrivit anchetatorilor.

Drogurile, vândute în vestul țării

Substanţele astfel obţinute au fost vândute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net