Aruncau în aer băncile cu «mama lui Satan»

Ultima actualizare:
O femeie  şi un bărbat  mergeau la  spargeri  camuflaţi
O femeie şi un bărbat mergeau la spargeri camuflaţi

Hoţii români fac dezastru în Europa. Mai nou, o grupare infracţională a fost prinsă după ce a aruncat în aer mai multe bănci din Spania. Pentru spargerea bancomatelor, jefuitorii foloseau un explozibil artizanal cunoscut sub denumirea de “mama lui Satan”, despre care se spune că e preferat de jihadişti, în atacurile teroriste.

Ranga şi alte instrumente folosite de hoţi la spargeri sunt de domeniul trecutului. Profesioniştii într-ale jafului nu mai pierd timpul şi aruncă direct în aer locul unde vor să pătrundă. Infractori pricepuţi din România au plecat din ţară şi dau acum atacuri în Europa. Ultimul act care a îngrozit străinătatea s-a petrecut în Spania, acolo unde o bandă de români arunca pur şi simplu în aer bancomatele.

Aceasta este  ultima bancă  distrusă de  infractori
Aceasta este ultima bancă distrusă de infractori

Pentru prepararea explozibilului, aceştia foloseau triperoxid triacetonic, o substanţă cunoscută sub denumirea “mama lui Satan”. Potrivit autorităţilor din Spania, este pentru prima dată când o asemenea substanţă periculoasă este folosită în cazurile de criminalitate de drept comun.

Cărau  explozibilul  într-o sacoşă  de la Lidl
Cărau explozibilul într-o sacoşă de la Lidl

De obicei, jihadişitii aruncă în aer diverse locaţii în atacurile teroriste. După ce infractorii au explodat mai multe sucursale în Castilla-La Mancha, în Valencia, dar şi dintr-o mică localitate cu 1.000 de locuitori, de unde au plecat cu 15.000 de euro, oamenii legii au început căutările. În octombrie 2018 au demarat operaţiunea cu nume de cod “Damage”. Cercetările au dus la identificarea a doi suspecţi români: un bărbat şi o femeie. Deşi nu aveau o sursă de venituri, aceştia trăiau pe picior mare într-o vilă din oraşul Ciudad Real, împânzită de camere de supraveghere şi senzori de perimetru. Aveau mai multe maşini scumpe, iar deplasările lor au stârnit bănuieli.


    Cărau  explozibilul  într-o sacoşă  de la Lidl
Cărau explozibilul într-o sacoşă de la Lidl

Până la sfârşitul lui ianuarie, îndoielile anchetatorilor în legătură cu cei doi s-au risipit. Respectivii au aşteptat pe Aeroportul Barajas, din Madrid, două persoane care veneau tot din România. Potrivit presei spaniole, care citează surse de la Garda Civilă, unul dintre aceştia este expert în fabricarea explozibililor artizanali folosiţi în jafuri. În plus, la percheziţii poliţiştii au găsit aproape trei sferturi de kilogram de substanţă. Hoţii au fost arestaţi şi se pare că au dat lovituri şi în alte state europene.  

Brăila. Bancomat explodat cu o butelie 

Un bărbat a aruncat în aer, la Brăila, un bancomat cu o butelie. Incidentul a avut loc pe 6 martie în localitatea Viziru, iar întreaga scenă a fost filmată de camera de supraveghere a bancomatului. 

În imagini apare un individ care coboară dintr-o maşină având o butelie, aruncă în aer aparatul, apoi încearcă câteva minute să găsească banii cu ajutorul unei lanterne. Pentru că aparatul era gol, bărbatul a fugit. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere şi tentativă de furt, dar nu l-au găsit pe făptaş. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net