Aşa câştigi mai mult spaţiu în locuinţa ta

Ultima actualizare:

    Mai citeşte în revista Click! pentru femei de vineri: Numerologia primăveriiDe ce ierţi mult mai uşor din dragoste?Haine de purtat la serviciu
Mai citeşte în revista Click! pentru femei de vineri: Numerologia primăveriiDe ce ierţi mult mai uşor din dragoste?Haine de purtat la serviciu

Apartamentul tău e prea mic? Asta n-ar trebui să te împiedice să-l amenajezi şi să-l decorezi cum îţi place. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva sfaturi pentru a optimiza spaţiile mici!

Evită alăturarea culorilor puternice - Mai potrivită este o nuanţă deschisă în tot apartamentul, de regulă albul! O oglindă mare, în apropierea unei ferestre, va reflecta lumina, creând un efect de mărire. Vezi mai jos şi alte trucuri!

Amenajează pe verticală - Pereţii nu sunt niciodată folosiţi suficient: montează etajere de toate modelele şi dimensiunile, din podea până în tavan.

Joacă-te cu efectul „ton pe ton" - De exemplu, evită mobila închisă la culoare într-o cameră cu pereţi albi.

Cum aşezăm canapeaua - Deşi toţi cred că lipind canapeaua de perete câştigă spaţiu, de fapt efectul vizual e de micşorare. Depărteaz-o şi aşază în spatele ei o plantă verde în ghiveci mare. O altă variantă ar fi să aşezi canapeaua într-un colţ, pentru că vei avea impresia de mai mult spaţiu.

Ce draperii alegem - Alege draperii într-o culoare apropiată de cea a pereţilor. Astfel, ferestrele vor fi încadrate elegant, creând impresia de deschidere.

Optează pentru mobilier retractabil - Mobilierul retractabil e foarte practic. Piesele rabatabile pe perete sau pe care le strângi uşor pentru a elibera spaţiul sunt ideale. Mesele şi scaunele pliante îţi vor permite să primeşti câţi musafiri vrei şi să-ţi eliberezi spaţiul după ce au plecat!

Nu neglija lumina! Ai nevoie de mai multe surse de lumină: un lampadar pe parchet, un abajur de înălţime medie pot face minuni!

Bare telescopice în baie - Alege bare telescopice în baie, pentru că se instalează uşor şi poţi agăţa de ele nenumărate accesorii de diferite dimensiuni!

Produse electrice de mici dimensiuni - Televizorul cu ecran plat, sistemul audio suspendat, laptopul de mici dimensiuni vor da o notă de modernitate şi nu-ţi vor ocupa spaţiul...

Oglinda te ajută să câştigi spaţiu - O bibliotecă din podea până-n tavan, o oglindă supradimensionată şi un cadru de pat metalic impozant sunt recomandate pentru că, fără a ocupa mult spaţiu, par să-l mărească.

Alege un pat cât mai înalt - Asta, ca să poţi depozita sub el diverse cutii. Găseşti şi paturi prevăzute cu spaţiu de depozitare sub saltea.

Cumpără covoare de mici dimensiuni - Covoarele mici aruncate pe parchet dau impresia de diversitate, deci iarăşi câştigi spaţiu!

Eliberează casa de obiectele inutile!

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a-ţi mări spaţiul în locuinţă este să renunţi la toate obiectele inutile şi nefolositoare.

simeon stalpnicul png

Pernuţe decorative, obiecte de decoraţiuni interioare, jucării de pluş sau suveniruri. Aruncă din hârtii, reviste, dosare. Locuinţa ta trebuie să fie cât mai liberă, cât mai aerisită, iar obiectele de mobilier cât mai puţine.

Optează pentru culori deschise!

Dacă doreşti să văruieşti pereţii, se recomandă folosirea culorilor deschise, calde. Optează pentru alb, crem, maro foarte deschis, galben sau portocaliu pal.

La fel, alege decoraţiuni interioare, dar şi tapiţerii în aceleaşi nuanţe. Culorile tari, puternice vor încărca foarte mult camerele, vor da senzaţia de spaţiu şi mai mic, şi mai înghesuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net