Așa mănânci sănătos la fiecare masă fără să numeri caloriile!

Ultima actualizare:

    Masa perfectă a nutriționistei Rhiannon Lambert conține: o porție de proteine (somon, de pildă); „o mână” de carbohidrați (un cartof dulce copt); două „mâini” de legume fără amidon (ardei, roșii, ceapă, dovlecei); un deget de grăsimi sănătoase (ulei de mă
Masa perfectă a nutriționistei Rhiannon Lambert conține: o porție de proteine (somon, de pildă); „o mână” de carbohidrați (un cartof dulce copt); două „mâini” de legume fără amidon (ardei, roșii, ceapă, dovlecei); un deget de grăsimi sănătoase (ulei de mă

Un nutriționist celebru, mai ales în lumea sportivilor britanici de a căror dietă s-a ocupat, a dezvăluit formula secretă a mesei perfecte. Este vorba despre Rhiannon Lambert, care îi încurajează pe cei care vor să slăbească să uite de mesele fără gust, în schimbul alimentelor alese și combinate corect.

În cartea sa „Un mod simplu de a mânca corect”, publicată de curând și citată de dailymail.co.uk, nutriționista spune că masa perfectă are patru componente, iar, dacă vei respecta câteva reguli simple, vei reuși să-ți satisfaci și poftele, și să te menții sănătos tot timpul.


    Rhiannon spune că ar trebui să se consume două mâini de legume fără amidon, la fiecare masă. Opțiunile medicului sunt: morcovi, roșii, spanac, broccoli, ardei și câteva păstăi
Rhiannon spune că ar trebui să se consume două mâini de legume fără amidon, la fiecare masă. Opțiunile medicului sunt: morcovi, roșii, spanac, broccoli, ardei și câteva păstăi

Specialistul spune că cel mai bun mod de a avea porția corectă este să folosești mâna ca instrument de măsură. Așadar, pentru a cântări proteinele folosește palma, pentru carbohidrați și legume folosește mâna, iar pentru grăsimi, degetul.

Proteinele indicate de nutriționistă sunt: carnea de pui, ouăle, peștele, în timp ce carbohidrații ideali sunt: ovăzul, orezul, legumele fără amidon sau fructele.


    Nutriționista spune că cea mai bună metodă de a măsura porțiile este cu palma. O porție de proteine poate fi formată din somon, pui sau fasole, pentru vegetarieni și vegani
Nutriționista spune că cea mai bună metodă de a măsura porțiile este cu palma. O porție de proteine poate fi formată din somon, pui sau fasole, pentru vegetarieni și vegani

Rhiannon, care vorbește în cartea sa despre ce trebuie să conțină o masă echilibrată, spune că „viața este prea scurtă ca să stăm să numărăm fiecare calorie pe care o înghițim. Însă,  trebuie să avem grijă să mâncăm sănătos atât pentru a ne menține sănătatea, cât și pentru a slăbi”.


    De asemenea, o farfurie cu mâncare trebuie să includă un deget de grăsimi sănătoase, adică unt de nuci, ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline
De asemenea, o farfurie cu mâncare trebuie să includă un deget de grăsimi sănătoase, adică unt de nuci, ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline

„Farfuria mea echilibrată, care se bazează pe dieta mediteraneană și pe vitamine lipo-solubile (A, D, E, K), vă va ajuta să asimilați nutrienți, să scăpați de pofte și să vă simțiți bine în pielea voastră fără a avea nevoie de numere”, explică nutriționista britanică.

Ea recunoaște că nu e posibil ca întotdeauna să ai în față farfuria perfectă, dar îți poți adapta mesele în funcție de programul tău. „Poate că, într-o zi, la prânz, nu vei avea în farfurie suficiente legume. Nu-i nimic! Ai grijă ca, la următoarea masă, să pui câteva legume în plus. De asemenea, în anumite zile ale săptămânii, când poate nu ești foarte activ, e absolut normal să micșorezi porția de carbohidrați. E bine să adaptezi porțiile la necesarul zilnic, în funcție de energia consumată, adică să-ți asculți organismul”, încheie Rhiannon Lambert.


    Măsoară carbohidrații, precum ovăzul și orezul, cu mâna pentru o porție perfectă
Măsoară carbohidrații, precum ovăzul și orezul, cu mâna pentru o porție perfectă

Cele mai sănătoase alimente pe care să le pui în „farfuria perfectă”

LEGUME

Fără amidon: dovleac, cartofi dulci, cartofi albi

Cu frunze și colorate: sparanghel, vinete, broccoli, conopidă, dovlecei, mazăre, varză, ciuperci, ceapă, ardei, spanac, roșii

PROTEINE

Carne de vită, pui, ouă, pește, soia, tofu, curcan

CARBOHIDRAȚI

Orez brun, hrișcă, ovăz, quinoa, pâine de secară, grâu spelta

LEGUMINOASE

Fasole, linte, năut

GRĂSIMI SĂNĂTOASE

Avocado, ulei de cocos, unt de nuci, nuci, ulei de pește, ulei de măsline, tahini

LACTATE

Brânză cottage, brânză feta, iaurt grecesc, brânză halloumi, lapte

FRUCTE

Mere, banane, fructe de pădure, cireșe, citrice, kiwi, pepene galben, pepene verde, pere, piersici.


    Rhiannon Lambert preferă dieta mediteraneană
Rhiannon Lambert preferă dieta mediteraneană

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi germania lindt dubai jpg
femei cu crucea in frunte obicei jpg
penthouse new york jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM (1) jpeg
guadelupa shutterstock 2136226577 jpg
harta  drum expres jpg
targ craciun facebook jpg
Incendiu la un bloc din Piatra Neamț FOTO: ISU
image
actualitate.net
image
actualitate.net