Asta e grădiniţa din container! Copiii din comuna Vârfuri învață într-o baracă metalică

Ultima actualizare:

    “Poftiţi în grădiniţa-container!”, ne îndeamnă educatoarea Georgeta PârşuFoto: "Adevărul"
“Poftiţi în grădiniţa-container!”, ne îndeamnă educatoarea Georgeta PârşuFoto: "Adevărul"

Se încălzesc cu un radiator, dar celor mici nu le pasă! În satul Cârlănești, din comuna dâmbovițeană Vârfuri, 12 copii fac grădinița într-un container pus la dispoziție de primăria locală, ai cărei oficiali susţin că atât și-au permis. Gerul și numărul mare de viroze i-au ținut acasă pe mulți dintre copii.

Din cauza vremii potrivnice, doar doi prichindei s-au încumetat să iasă din case în ultimele zile. Încurajaţi de părinţi, prichindeii au mers prin nămeți la şcoala din container. „Îmi place la grădiniță pentru că mă joc, învățăm cântece și poezii. Afară e frig, dar îmi place în zăpadă. La grădiniță nu este frig“, spune, entuziasmat, George Dragomir, un băiețel de numai trei ani și jumătate.

"Înăuntru este cald"

Prichindeii George şi Ana-Maria desenează de zor
Prichindeii George şi Ana-Maria desenează de zor

„Mie îmi place la grădiniță, nu lipsesc niciodată. Colegii mei s-au speriat de ger. Aici la grădiniță este bine. Desenăm, colorăm și cântăm. Mie îmi place când suntem mai puțini, fiindcă stă doamna mai mult cu noi și nu e nici gălăgie multă“, mărturiseşte Ana-Maria, în vârstă de cinci ani, cealaltă curajoasă ajunsă ieri la grădiniţă.

În lipsa altei variante, părinții se declară mulțumiți, mai ales că până la școala din centrul comunei au de mers pe jos, prin pădure, șase kilometri. „Înăuntru este cald, nu-mi fac probleme pentru cel mic. Nu-l țin acasă, mai ales că noi stăm aproape“, explică mama unuia dintre preşcolari.

Caloriferul electric asigură încălzirea barăcii metalice
Caloriferul electric asigură încălzirea barăcii metalice

Primarul: "Atât pot eu să fac"

Sătenii arată cu degetul Primăria Vârfuri, care nu s-a zbătut să le construiască celor mici o grădiniță, întrucât edilul face ce vrea. „Primăria nu se complică, dar containerul e o soluție bună. E puțin cam frig, dar asta e. La noi, iarna pleacă abia prin luna aprilie“, spune nea Vasile, un localnic, pentru adevarul.ro. Petru Iuga, primarul din Vârfuri, declară că n-are timp „de prostii“. Edilul încearcă să se justifice: „Eu umblu noaptea, le deszăpezesc satele și ei se plâng. Atât pot eu să fac“, susţine edilul.

"Drumul e anevoios"

Georgeta Pârşu, educatoarea de la grădiniţa din container, spune că, de regulă, vin la şcoală toţi cei 12 copii şi că numai gerul i-a ţinut acasă pe mulţi dintre micuţi. „Drumul până la grădiniță e anevois. Micuţii coboară şi urcă prin zăpadă. Aici ne încălzim cu un radiator și cu un calorifer, astfel că temperatura e chiar plăcută. Copiii sunt foarte apropiați unii de alții“, îi laudă educatoarea pe prichindei.

Şefii Inspectoratului Școlar Dâmbovița știu că la grădiniţa-container există condiții mai bune decât în multe clădiri în care funcționează instituții de învățământ. „Noi sperăm să construiască o încăpăre pe pământ, dar nu avem cum să investim noi, ci primăria“, spune Sorin Ion, inspector general al ISJ Dâmboviţa.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net