Atac cu grenadă asupra unei case din Suceava. SRI a intrat pe fir

3 decembrie 2021
article img
Ar fi fost vorba despre un gest de intimidare într-o răfuială mai veche a contrabandiștilor de țigări

Un atac cu grenadă asupra unei case a avut loc într-o comună din județul Suceava, aflată la granița cu Ucraina, iar situația este atât de gravă încât pe fir a intrat chiar Serviciul Român de Informații. Deocamdată, nu se cunosc motivele producerii exploziei, dar anchetatorii suspectează o răfuială între contrabandiștii cu țigări.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00, mica localitate Straja, din județul Suceava, a fost cutremurată de două bubuituri asurzitoare. O casă a fost avariată destul de serios, iar geamurile sparte și pereții crăpați par a fi urmările exploziei unei grenade artizanale aruncate în curte. Cel puțin asta bănuiesc anchetatorii care au sosit imediat la fața locului și care au descoperit urme evidente: multe bucăți de piatră și metal împrăștiate, care nu ar fi putut ajunge acolo decât în urma exploziei unui astfel de dispozitiv. În locuință, la momentul producerii incidentului se aflau trei persoane: proprietarul, soția și tatăl acestuia, scrie ȘtirileProTv. 

Cei trei au declarat anchetatorilor că dormeau când s-a produs explozia. „Am auzit o bubuitură. A venit Poliția. Dormeam sus și, inițial, am crezut că este o petardă”, au spus ei

Pirotehniști ai Serviciului Român de Informații au ajuns și ei la fața locului și au prelevat probe. 

Răfuială între contrabandiștii cu tigări

În urma cercetărilor s-a descoperit faptul că proprietarul vilei atacate în miez de noapte, este 

cercetat în calitate de suspect într-un dosar care vizează traficul cu țigări de contrabandă. În acest caz, polițiștii nu exclud că atacul cu grenade artizanale să fie coordonat de indivizi din România sau Ucraina.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava a explicat că distrugerea ferestrelor poate surveni ca urmare a unui amestec exploziv sau a unei petarde de mare putere. „La fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, fiind ridicate mai multe fragmente care au provocat distrugerea geamurilor, dar și distrugeri la nivelul pereților și a unui gard”.

Proprietarul casei și soția acestuia au fost duși la audieri. Pentru moment, dosarul deschis de anchetatori se referă la distrugere și nerespectarea armelor și munițiilor.