Atenţie când scoţi bani! Hoţii te fură la bancomat

Ultima actualizare:

    Poliţia atrage atenţia că la unele aparate se pun tastatură şi fantă false
Poliţia atrage atenţia că la unele aparate se pun tastatură şi fantă false

Nu băga cardul în bancomat până nu verifici că totul este în regulă! Poliţiştii spun că au fost nenumărate cazuri în care oamenii au rămas fără bani în conturi pentru că hoţii au avut grijă să monteze pe aparate tastatură şi fantă false.

Poliţia Română transmite o serie de recomandări pentru retragerea banilor din bancomat ca să nu devii victimă a skimming-ului. Acesta constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. 

De aceea, trebuie verificată autenticitatea fantei în care este introdus cardul bancar, precum şi dacă pe tastatura originală a aparatului a fost aplicată o altă tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN. 

Tasta 5 trebuie să aibă o denivelare

Un semn că există aşa ceva este netezimea tastei 5, care pe tastatura originală are o uşoară denivelare. E bine totuşi să tragi uşor de tastatură, în cazul în care este falsă, se desprinde.

Un alt mod de operare este “bucla libaneză”, un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru, pentru ca ulterior infractorul să-ţi ofere ajutorul, află PIN-ul direct de la client, iar după plecarea acestuia scoate cardul din bancomat.

Nu lăsa la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul bancar, anunţă banca în cazul în care îţi schimbi datele personale, iar dacă ţi se blochează cardul în bancomat să nu ceri şi să nu permiţi ajutorul nimănui, dar mai ales, să nu spui codul PIN.

Totodată, atunci când scoţi bani din bancomat acoperă cu mâna formarea codului şi verifică autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net