Atenţie! Mencinicopschi: «Alimentele congelate pot produce moartea»
Alimentele congelate pot provoca îmbolnăviri grave şi chiar moartea.
Afirmaţia specialistului este întărită şi de un control recent al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 704% din comercianţii de produse congelate.
"În momentul în care un produs este congelat-decongelat şi congelat din nou se autocontaminează şi contaminanţii din el se pot dezvolta până la valori foarte periculoase pentru sănătate. Spre exemplu, peştele, care nu este steril şi are microbi, în momentul decongelării, microbii, când ajung la temperaturi pozitive şi stau câteva ore, se dezvoltă exploziv. La recongelare, peştele are o zestre de microbi crescută enorm, la milioane de microorganisme de la câteva. Toate produsele nesterilizate suferă astfel de procese. Putem face toxiinfecţii alimentare grave", a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, pentru Realitatea.net.