Atenție români! În fiecare miercuri timp de o oră, în România vor suna alarmele de pericol

Ultima actualizare:

Indiferent unde vă aflați miercuri, 1 martie la ora 10.00 nu vă speriați. Vor suna alarmele de pericol care anunță catastrofe sau război. Nu vor anunța venirea primăverii sau Doamne ferește vreun atac. Este vorba de un exercițiu pentru alarmarea populației iar secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că vor fi efectuate astfel de exerciții în fiecare lună, în prima zi de miercuri.  

Se reiau exercițiile de alarmare a populației
Miercuri 1 martie toate sirenele din România vor suna începând cu ora 10.00. Foto: curier.ro

Acțiunea va purta numele de “MIERCUREA ALARMELOR” iar alarmele vor suna între orele 10.00 și 11.00. Populația nu trebuie să intre în panică, deoarece este doar un exercițiu care are scopul de a reaminti cetățenilor semnificația semnalelor de alarmare și măsurile care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.  

Ce trebuie să știți despre exercițiul de alarmare

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea: 

-Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. 

-Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. 

-Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. 

-Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
andreea raicu instagram jpg
copil telefon jpg
pastile de droguri  FOTO Shutterstock jpeg
Candidați la alegerile prezidențiale 2024. Facebook
manastirea zamfira lipanesti a0c54 jpg
image png
image png
Casa Bucovina2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net