Atenție, șoferi! Se ”trage” cu laserul

image
Polițiștii vă ”vânează” cu pistoalele laser din locuri pe care nici nu le bănuiți

Nu depășiți viteza regulamentară! Amenzile sunt uriașe, iar polițiștii vă pot depista de la distanță dacă alergați cu mașina. De câteva zile, au în dotare radare ultraperformante cu laser.

Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române.

Modelele au camera video HD de înalta fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi.

Aparatul tip pistol adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Sunt opt aparate ultraperformante

Un astfel de pistol cu laser va fi folosit de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi, iar celelalte șapte de oamenii legii din Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor. Pentru a putea folosi noua aparatură, aceștia au fost trimiși la cursuri de instruire.

Și până acum polițiștii aveau în dotrare pistoale radar cu laser, însă, nu la fel de performante. Așa că nu vă jugați cu viteza! Sunt șanse mari să fiți prinși, iar amenzile sunt usturătoare.

Noul Cod Rutier vine cu amenzi de zece ori mai mari

Din 5 februarie a intrat în vigoare noul Cod Rutier care prevede sancțiuni uriașe. Dacă veți fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduceți, riscați amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca şi în cazul în care sunteți depistaţi că nu purtați centura de siguranţă.

Asta înseamnă, amenzi de zece ori mai mari decât până acum. Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei.

În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Ai depășit viteza și ai făcut accident? Stai doi ani fără permis

În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an.

În cazul în care accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub larisa iordache png
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
aurel balasoiu foto facebook jpg
corina sirghi taraful jean americanu foto dana cotovanu jpeg
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu