Athénée Palace Hilton, «operaţie estetică» la 107 ani. George Copos investește 30 de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Aşa arată acum, după modernizare, Lobby-ul Collonade
Aşa arată acum, după modernizare, Lobby-ul Collonade

Există locuri şi clădiri unde istoria te trage de mânecă atunci când treci prin dreptul lor şi pentru care anii nu contează. Hotelul Athénée Palace, prima clădire de beton armat cu mai multe etaje din Bucureşti, împlineşte 107 ani şi este dovada vie a faptului că piatra are nobleţe. Proprietarul, omul de afaceri George Copos, investeşte 30 de milioane de euro pentru a da imobilului tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

Construit în 1914 şi situat pe Calea Victoriei, cea mai veche şi lungă stradă din România, hotelul oferă o vedere spectaculoasă către Piaţa Revoluţiei, Ateneul Român şi Palatul Regal. Hotelul a fost bombardat, ciuruit de gloanţe, a suportat cutremure, dar a rămas în picioare.


    Restaurantul Le Diplomate
Restaurantul Le Diplomate

Printre cei care au dormit, au iubit, ”au pus ţara la cale” sau doar s-au simţit bine, în camerele, saloanele şi restaurantele sale se numără personalităţi care au marcat istoria, politica, sportul sau cultura. Numele sunt puţin importante, căci paşii multora le ştiu doar coloanele şi zidurile.


    Restaurantul Le Diplomate la începutul secolului XX
Restaurantul Le Diplomate la începutul secolului XX

Regele Carol al II-lea, scriitori precum Geo Bogza, Octavian Goga, Camil Petrescu, Nichita Stănescu, Paolo Coelho, fotbalişti de valoare mondială ca Marco Van Basten, Edwin Van der Saar, Messi, sau artişti monumentali precum Joe Cocker, Lady Gaga, Rolling Stones şi Tom Jones sunt doar câţiva.

Hotelul are acum 278 de camere şi apartamente, 13 săli de şedinţe, un club de sănătate cu piscină şi două restaurante, o terasă şi un bar.

Modernizat acum pentru a patra oară 

George Copos a anunţat, ieri, finalizarea primei etape a procesului de renovare a Athénée Palace Hilton.


    1915
1915

Este vorba de a patra operaţiune de acest tip de la inaugurarea acestei embleme a capitalei României. Celelalte au avut loc în 1937, 1944 şi 1993. S-a renovat deocamdată ”Aripa nouă” a hotelului, cu 132 de camere.


    1939
1939

Tot proiectul de renovare şi modernizare a fost planificat la o valoare totală de 25 milioane de euro, dar se preconizează că până la finalul acestuia se va ajunge la 30 milioane de euro, bani luaţi printr-un credit.


    1980
1980

”Lucrările s-au finalizat într-un timp record, respectiv mai puţin de 6 luni. Am dat jos tot ce era vechi, clădirea a fost practic la roşu şi am schimbat utilităţi, tâmplărie, mobilier. Pe acoperiş este acum o uzină cu tot ce este mai modern în domeniu”, a declarat proprietarul George Copos.


    2021
2021

Acesta a povestit că etapa a doua a renovării şi modernizării Athénée Palace Hilton, adică a aripii vechi, va începe în octombrie. Lucrările sunt estimate a se finaliza la sfârşitul lunii iunie 2022. 

Şi Hotelul Lido a fost refăcut din temelii 


    Hotelul Lido a fost  redeschis în 2019
Hotelul Lido a fost redeschis în 2019

Un alt hotel, emblemă a Bucureştiului, a renăscut în ianuarie 2019. Este vorba despre celebrul Lido de pe Bulevardul Magheru, care a fost preluat de lanţul Phoenicia. După un amplu proces de renovare şi o investiţie iniţială de 5 milioane de euro, s-a reuşit readucerea hotelului la eleganţa perioadei interbelice. Clasificat la patru stele, Lido by Phoenicia are 115 camere, dintre care 18 apartamente. În interior au fost păstrate unele elemente originale, precum liftul, tavanul din unele camere şi treptele. Dispune de 2 restaurante – Restaurant Lido şi Lido’s Brasserie & Bar, 2 săli de conferinţă, sală de fitness şi masaj.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net