Au apărut primele declarații ale șoferului ambulanței implicate în accidentul de la Iași

Ultima actualizare:

Maricel Corban este numele șoferului care se afla la volanul ambulantei implicate în teribilul accident de la Iași, în care au murit șapte oameni nevinovați. În urma impactului cu camionul condus de Andrei Radu, pasagerii din Salvare au scăpat cu viață, dar au ajuns, răniți, la spital. Șoferul a fost cel mai afectat. El a intrat direct în sala de operații. Acum, la mai bine de o săptămână de la tragedie, bărbatul și-a făcut curaj și a povestit ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua fatidică. 

În accidentul de la Iași au murit 7 oameni nevinovați
În accidentul de la Iași au murit 7 oameni nevinovați

Era dimineață și pe jos era polei. Șoferul Ambulanței conducea mașina spre spital unde ar fi trebuit să ajungă o femeie gravidă. Într-o curbă, observă cum un camion intră pe contrasens, iar apoi îl izbește violent. Maricel Corban nu a mai avut timp de reacție. Nu a mai putut frâna și nici vira dreapta. „Ce pot eu să vă spun este că, el, cu camionul, era pe contrasens, era pe banda mea. M-a prins fix în curbă, și nu am mai apucat nici să frânez, nici să iau viraj mai mult în dreapta. Nu am apucat nimic, am văzut doar că mă izbesc în el și am auzit deodată «poc». Se deschisese airbag-ul. Când am ridicat capul și m-am uitat, tirul nu mai era lângă mine, plecase. Când am realizat ce s-a întâmplat, m-am uitat la mine, nu aveam nimic, am întrebat-o pe asistentă în spate, a zis că e totul bine", a mai declarat Maricel Corban pentru BZI.

Maricel Corban este șoferul care se afla la volanul Ambulanței. El a fost operat de urgență
Maricel Corban este șoferul care se afla la volanul Ambulanței. El a fost operat de urgență

„Pe șosea era polei”

După ce s-a dezmeticit, bărbatul a coborât din ambulanță și a sunat la 112. Atunci a văzut și în ce stare se afla mașina: nu mai avea roata din stânga-față. Practic, toată acea parte a mașinii era distrusă. Omul nici măcar nu și-a dat seama că merge pe șosea fără roată, căci nu a putut opri ambulanța imediat după impact. "Am constatat imediat după că eu mergeam pe asfalt, fără o roată, mergeam târâș. De la locul impactului cred că am mai mers fără roată aproximativ 30 de metri, până s-a oprit. Săriseră și cheile din contact, motorul era oprit”, își amintește el. 

Maricel Corban este convins de faptul că accidentul s-a produs din cauza poleiului de pe șosea. "De la locul impactului dintre mine și TIR, până la locul unde a fost impactul între TIR și dubă, este o distanță de aproximativ 30-40 de metri. Gândiți-vă că duba era la o sută de metri mai în spate, șoferul din ea a văzut primul impactul, trebuia să oprească. A fost polei, nu a putut să oprească. Distanța între noi, între mașini, a fost foarte mare, dar din cauza poleiului nu s-a putut opri”, a mai declarat bărbatul.

„Puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort”

Însă cel mai groaznic moment pe care l-a trăit a fost atunci când a văzut cadavrele împrăștiate pe șosea sau prinse între fiarele contorsionate ale microbuzului spulberat. „Când am coborât din mașină, am sunat la 112 și le-am zis să trimită salvare pentru gravidă, pentru că eu nu știam ce e la vale la 100 și ceva de metri de mine, nu știam ce e acolo. Mi-au făcut legătura la pompieri, m-au întrebat dacă sunt persoane încarcerate și am fugit repede până acolo să văd ce e. Când am ajuns la ei, puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort”. 

Ambulanța nu era defectă 

Mașina pe care o conducea Corban nu avea nici o defecțiune tehnică. Bărbatul a ținut să precizeze acest lucru deoarece în timpul anchetei s-a pus probema că, de fapt, mașina Salvării ar fi pătruns pe contrasens și ar fi destabilizat camionul.  "Ambulanța nu era defectă, eram în misiune, nu are cum să fi fost defectă", a declarat Corban.  "S-a spus că eu am intrat pe contrasens. Cum aș fi putut eu cu ambulanța, de 2 tone, să destabilizez un camion de 20 de tone? Roata de la ambulanță nu s-a rupt și a sărit, el cu camionul mi-a rupt roata”, a mai mărturisit șoferul.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net