UPDATE: Platformele de social media Facebook și Instagram și-au revenit, după ce au fost picate timp de aproape 40 de minute

Ultima actualizare:

Platformele de social media Facebook și Instagram și-au revenit, după ce marți, după-masa, au fost picate, timp de aproape 40 de minute. Niciun utilizator din România nu și-a mai putut accesa conturile. Parola a fost pur şi simplu respinsă, deşi era introdusă corect. 

Utilizatorii au fost scoși de pe conturile lor Foto: Shutterstock
Utilizatorii au fost scoși de pe conturile lor Foto: Shutterstock

Probleme la Facebook și Instagram 

Peste 120.000 de utilizatori de internet au raportat probleme la rețelele de socializare Instagram și Facebook. Utilizatorii reclamă că au fost deconectați de pe conturile lor de Facebook și de Instagram. Atunci când utilizatorii încercau să se conecteze, aplicația spunea că parola era greșită.

Probleme raportate și în SUA 

Se pare că nu a fost o problemă locală, ci una la nivel internaţional. Facebook şi Instagram au picat şi în străinătate, fiind raportate probleme inclusiv în SUA. Până acum, nu au fost oferite explicaţii cu privire la cauza erorii de funcţionare a Facebook şi Instagram. Oamenii se mutaseră pe alte reţele de socializare, precum X (fostul Twitter), pentru a se plânge de inconvenienţele create. 

Cât a durat cea mai mare întrerupere globală

Cea mai mare întrerupere globală a durat 7 ore. În octombrie 2021, platforma lui Mark Zuckerberg a cunoscut o întrerupere globală record, care a durat șapte ore. O persoană din interior a afirmat că întreruperea, care a afectat Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, a dus la o pierdere de venituri estimată la 100 de milioane de dolari pentru companie.

Problema a fost cauzată de o actualizare defectuoasă care a deconectat serverele Facebook de la internet. Pentru a remedia problema, inginerii au fost nevoiți să se deplaseze personal la centrul de date al companiei din Santa Clara, chiar dacă o mare parte din personalul Facebook lucra încă de acasă în acel moment.

De ce apăruse problema 

Potrivit declarației oficiale a Facebook, problema a apărut din cauza unei modificări de configurare a „routerelor backbone” ale companiei, care sunt responsabile de coordonarea traficului de rețea între centrele sale de date. Întreruperea traficului de rețea a avut un efect în cascadă, determinând oprirea serviciilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net