Au primit roabe şi lopeţi ca să iasă din nămeţi, dar le-au vândut fără jenă

Ultima actualizare:

    Pe lângă roabe şi lopeţi,  localnicii au primit şi câte  un pachet cu alimente de bazăFoto: adevarul.ro
Pe lângă roabe şi lopeţi, localnicii au primit şi câte un pachet cu alimente de bazăFoto: adevarul.ro

Oameni izolaţi în case, munţi de zăpadă, animale îngheţate. Aceste imagini din satele izolate din judeţul Brăila i-au impresionat pe reprezentanţii fundaţiei Habitat for Humanity România care au sărit să-i ajute.

La sfârşitul săptămânii trecute, oamenii din satele Ţepeş Vodă şi Esna au fost chemaţi la primărie ca să primească gratuit roabe şi lopeţi pentru a ieşi din nămeţi. 350 de kituri de deszăpezire au ajuns la localnici, dar imediat a început scandalul. Unii dintre aceştia sunt acuzaţi că au vândut la scurt timp bunurile primite cadou, iar alţii că s-au aşezat de mai multe ori la rând, pentru a primi câte 3-4 roabe, informează adevarul.ro. 

După împărţirea kiturilor, pe internet au început să circule comentarii potrivit cărora unii dintre săteni s-au îngrămădit să ia mai multe roabe, pentru a le vinde.

“Nu a fost organizare şi «românul» a profitat. Trebuia să se dea câte o roabă şi o lopată la fiecare curte, dar nesimţirea şi calicia au persistat. Au fost curţi în care au intrat şi 2, 3, 4, chiar şi 5 roabe. S-au îngrămădit ca oile”, afirmă localnicul Cosmin Stoean. “

S-au luat şi câte patru roabe, iar apoi unii le-au vândut cu 50 lei roaba şi lopata”, afirmă un alt martor, Iulian Giugiuc.

Dumitru Panţuru, primarul comunei Movila Miresii de care aparţin cele două sate, ne-a declarat: “Eu nu cred că a fost chiar aşa de grav. Poate o fi fost unul sau doi care să fi vândut roabele primite, dar în rest lumea le-a păstrat. Fiecare pachet s-a dat pe bază de CNP şi semnătură. Aştept să îmi trimită cei de la fundaţie tabelul cu semnături şi o să fac verificări din poartă în poartă”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net