Au săpat un tunel ca să fure apă!

Ultima actualizare:

Tunelul cu pricina trece pe sub casa şi grădina unui vecin şi ajunge pe Strada Oltului, din cartierul Micro 17, unde au fost realizate cele două branşamente la reţelele de apă şi canalizare.

„A săpat din curte, pe dedesubt. A făcut o gaură, ca o cârtiţă. Racordul lui a fost pe strada Cosminului şi şi-a făcut altul, ilegal, pe strada Oltului", a spus inginerul Niţă Podaru, directorul tehnic-producţie al SC Apă-Canal SA. Probabil că nu s-ar fi aflat despre „minune" dacă proprietarul pe sub a cărui casă trece tunelul n-ar fi reclamat că s-a trezit cu baia şi bucătăria inundate din cauza refulării propriei canalizări.

„Au săpat mai multe nopţi. Într-o dimineaţă am văzut doi bărbaţi ieşind din căminul de vizitare aflat în stradă şi mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Când i-am întrebat dacă au autorizaţie, au rupt-o la fugă", a spus Relu Andone, care locuieşte pe strada Oltului, curtea casei sale fiind alăturată celei în care s-au făcut săpăturile, la numărul 53. În urma sesizării sale, echipa de intervenţie de la SC Apă-Canal a venit la faţa locului şi a descoperit racordul ilegal cu o lungine impresionantă.

„Muncitorii noştri au găsit două ţevi, care pornesc din curtea arătată de reclamant, printr-un tunel, care are aproape 30 de metri. Aceste ţevi sunt înţepate, una în conducta de apă potabilă şi alta în colectorul de canalizare. Pentru realizarea acestor branşamente ilegale au fost perforaţi pereţii din beton armat ai tunelului tehnic şi conductele magistrale", a mai spus Niţă Podaru. Cei doi riscă acum o amendă de până la 100.000 de lei, de o sută de ori mai mare decât costul avizelor care le-ar fi fost necesare pentru branşarea legală.

O familie din Constanţa a beneficiat de utilităţi din 1990, fără să plătească nici un leu. Nu au găsit vreo metodă revoluţionară de producere a căldurii, ci s-au branşat ilegal la o conductă termică. Oamenii nu au avut niciodată con­tract cu RADET, deşi locuiau acolo din 1990. Angajaţii RADET au descoperit branşamentul ilegal, la sfârşitul anului 2011, în timp ce căutau o avarie în zonă.

„Branşamentul ilegal era vechi. Prin curtea lor trecea un canal termic ce alimentează clădirile din vecinătate", a spus atunci Liviu Popa, directorul de pro­ducţie al RADET Constanţa. Locatarii au spus că nu ştiau de existenţa bran­şamentului ilegal.„Nu ştiam că tre­buie să plătim ceva. Noi primeam subvenţie pentru încălzire, că am pen­sie mică, de doar 450 de lei, şi de-asta nu plăteam", s-a apărat Tudor Tagarici (78 de ani), care locuieşte în imobilul respectiv, alături de soţie, de fiul său şi de nepoţi. Chiriaşii au fost obligaţi să achite RADET 17.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net