Au săpat un tunel ca să fure apă!

Tunelul cu pricina trece pe sub casa şi grădina unui vecin şi ajunge pe Strada Oltului, din cartierul Micro 17, unde au fost realizate cele două branşamente la reţelele de apă şi canalizare.

„A săpat din curte, pe dedesubt. A făcut o gaură, ca o cârtiţă. Racordul lui a fost pe strada Cosminului şi şi-a făcut altul, ilegal, pe strada Oltului", a spus inginerul Niţă Podaru, directorul tehnic-producţie al SC Apă-Canal SA. Probabil că nu s-ar fi aflat despre „minune" dacă proprietarul pe sub a cărui casă trece tunelul n-ar fi reclamat că s-a trezit cu baia şi bucătăria inundate din cauza refulării propriei canalizări.

„Au săpat mai multe nopţi. Într-o dimineaţă am văzut doi bărbaţi ieşind din căminul de vizitare aflat în stradă şi mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Când i-am întrebat dacă au autorizaţie, au rupt-o la fugă", a spus Relu Andone, care locuieşte pe strada Oltului, curtea casei sale fiind alăturată celei în care s-au făcut săpăturile, la numărul 53. În urma sesizării sale, echipa de intervenţie de la SC Apă-Canal a venit la faţa locului şi a descoperit racordul ilegal cu o lungine impresionantă.

„Muncitorii noştri au găsit două ţevi, care pornesc din curtea arătată de reclamant, printr-un tunel, care are aproape 30 de metri. Aceste ţevi sunt înţepate, una în conducta de apă potabilă şi alta în colectorul de canalizare. Pentru realizarea acestor branşamente ilegale au fost perforaţi pereţii din beton armat ai tunelului tehnic şi conductele magistrale", a mai spus Niţă Podaru. Cei doi riscă acum o amendă de până la 100.000 de lei, de o sută de ori mai mare decât costul avizelor care le-ar fi fost necesare pentru branşarea legală.

O familie din Constanţa a beneficiat de utilităţi din 1990, fără să plătească nici un leu. Nu au găsit vreo metodă revoluţionară de producere a căldurii, ci s-au branşat ilegal la o conductă termică. Oamenii nu au avut niciodată con­tract cu RADET, deşi locuiau acolo din 1990. Angajaţii RADET au descoperit branşamentul ilegal, la sfârşitul anului 2011, în timp ce căutau o avarie în zonă.

„Branşamentul ilegal era vechi. Prin curtea lor trecea un canal termic ce alimentează clădirile din vecinătate", a spus atunci Liviu Popa, directorul de pro­ducţie al RADET Constanţa. Locatarii au spus că nu ştiau de existenţa bran­şamentului ilegal.„Nu ştiam că tre­buie să plătim ceva. Noi primeam subvenţie pentru încălzire, că am pen­sie mică, de doar 450 de lei, şi de-asta nu plăteam", s-a apărat Tudor Tagarici (78 de ani), care locuieşte în imobilul respectiv, alături de soţie, de fiul său şi de nepoţi. Chiriaşii au fost obligaţi să achite RADET 17.000 de lei.

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
depozite gnl
Protest in Iran FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg