Autostrada Moldovei a primit bani europeni: un miliard de lei pentru primul tronson- Centura Bacău


    Primul kilometru de asfalt a fost turnat la Centura Bacău, parte din Autostrada Moldovei, la începutul lunii octombrie 2019
Primul kilometru de asfalt a fost turnat la Centura Bacău, parte din Autostrada Moldovei, la începutul lunii octombrie 2019

Autostrada Moldovei a primit bani europeni. Comisia Europeană a aprobat aproape un miliard de lei pentru primul tronson. Este vorba despre Centura Bacăului, care se întinde pe 30,8 kilometri, dintre 16,2 kilometri vor fi la profil de autostradă. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Comisia Europeană a aprobat proiectul major de infrastructură rutieră "Varianta de ocolire Bacău", cu o valoare totală de 968,781 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul a fost transmis de către Ministerul Transporturilor, împreună cu CNAIR, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile. 

”La 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuţie din partea Fondului de coeziune pentru Construcţia variantei de ocolire Bacău, selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T si a metroului, din cadrul programului operaţional Infrastructura Mare. România a furnizat Comisiei toate informaţiile necesare, inclusiv cele referitoare la aspectele de mediu. Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier şi 7 intersecţii. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile şi pentru autovehiculele grele”, a anunțat Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.

CNAIR are de plătit 15% din primul tronson al Autostrăzii Moldova

Valoarea totală a proiectului este de 968,781 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este 811,102 milioane de lei. Restul de bani, respectiv 121,665 milioane de lei, vor fi finanţați di bugetul CNAIR. 

”Este încă o dovada a faptului ca Moldova nu e uitată. Astfel, prima porţiune de autostradă pentru zona Moldovei beneficiază de finanţare europeană. Şi asta în condiţiile în care, anul trecut, vechea guvernare PSD a trimis CE documentaţii incomplete, fără planuri de management de mediu, pentru mai multe obiective de infrastructură. De data aceasta, reprezentanţii europeni au găsit parteneri de dialog şi iată că munca de echipă şi seriozitatea cu care sunt transmise datele şi informaţiile solicitate de către Comisie dau roade”, a mai arătat demnitarul. 

Centura Bacăului, primul tronson din Autostrada Moldova, are 30,8 km

Centura orașului Bacău va avea aproximativ 30,8 kilometri, iar 16,2 kilometri vor fi la profil de autostradă. Acest tronson face parte autostrada A7 "Moldova", iar primul kilometru de asfalt a fost turnat la începutul lunii octombrie 2019.

Asocierea UMB-Tehnostrade a câștigat contractul de 668 de milioane de lei, fără TVA, la finalul anului 2018.

Durata de proiectare și execuție este de 3 ani (6+30 luni), iar lucrările au început în martie 2019.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cati-kilometri-de-autostrada-vor-fi-gata-2020-noile-calcule-ale-ministrului

https://www.click.ro/news/national/proiecte-de-infrastructura-pentru-moldova-ce-se-intampla-cu-a8-autostrada-unirii

https://www.click.ro/news/national/ce-traseu-va-avea-si-cat-ca-costa-autostrada-unirii

horoscop jpg
cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
cub Andreea Perju png
cub andrele png
cub camelia șucu (1) png
celine dion jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png