Avem zăpadă la munte. Să vină turiştii!

Ultima actualizare:

    Bucurie mare pentru cabanieri. Minivacanța de 1 Decembrie va umple stațiunilefoto: Click!
Bucurie mare pentru cabanieri. Minivacanța de 1 Decembrie va umple stațiunilefoto: Click!

A nins, a suflat vântul în rafale, a plouat şi a fost frig. Totuşi, copiii sunt fericiţi că este zăpadă la munte şi abia aşteaptă minivacanţa de 1 Decembrie să meargă la o bătaie cu bulgări.

Vremea s-a schimbat radical în ultimele zile, dar meteorologii spun că vineri (27 noiembrie) se mai domolesc precipitaţiile şi ne putem bucura de zăpada căzută la munte. Sunt 20-30 cm pe Valea Prahovei, 20 cm în Apuseni, 18 cm la Păltiniş, în judeţul Sibiu. Peisajele sunt frumoase, dar nu-i nici un picior de turist în staţiunile de la munte. Hotelierii trag nădejde că românii vor veni în număr mare în minivacanţa de 1 Decembrie. 

„Va mai fi un episod scurt în noaptea de vineri spre sâmbătă (27 spre 28 noiembrie), dar precipitaţiile sunt în diminuare”, a confirmat, pentru Click!, Mihai Timu, meteorolog ANM (Administrația Națională de Meteorologie, n.r.). De altfel, avertizarea a fost restrânsă de la 28 de judeţe, la zece judeţe, din nordul ţării, unde sunt prognozate ninsori până în vineri (27 noiembrie) dimineaţă. Chiar dacă iarna a venit în forţă, drumarii au anunţat că au ieşit cu utilajele pentru deszăpezire în toate judeţele afectate de ninsori. Totuşi, în toate regiunile de munte şi deal se circulă în condiţii de iarnă şi ar putea să apară restricţii pentru maşinile mari sau nepregătite pentru astfel de vreme.

Așa arată stațiunile în acest moment

Temperaturile s-au menţinut scăzute, joi (26 noiembrie), între minus 5 grade la Sinaia, 4 grade în Capitală şi 2 grade la Iaşi, dar de astăzi vor urca uşor, cu câteva grade, spre valorile normale pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Din păcate, ploile căzute ieri în judeţul Olt au provocat inundaţii în gospodării din şapte localităţi. Hidrologii sunt în alertă, dar şi ei au mai restrâns avertizarea, având în vedere că precipitaţiile vor fi mai puţine.

Sfaturi pentru şoferi

Poliţiştii fac următoarele recomandări şoferilor: să conducă prudent; să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic; să se intereseze cu privire la condiţiile meteo de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă; luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele; pe porţiunile cu zăpadă sau polei să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp; folosiţi cu precădere frâna de motor; la pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv; Păstraţi-vă calmul!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net