Bancomate din Europa, inclusiv din România, atacate de hackeri

24 noiembrie 2016
article img

Au găsit o nouă metodă să ne fure banii din bancomate. Specialiști din Rusia au identificat un grup infracțional care a golit ATM-uri din Europa, inclusiv din România.

Un grup infracţional din care probabil fac parte est-europeni a comis anul acesta numeroase atacuri cibernetice la bancomate din Europa, inclusiv din România şi Republica Moldova, arată un raport al companiei ruse pentru securitatea informatică Group IB, scrie gandul.info.

Compania rusă pentru securitatea informatică Group IB a refuzat să dezvăluie numele băncilor vizate, precizând doar că victime ale atacurilor la bancomate s-au înregistrat în Armenia, Belarus, Bulgaria, Estonia, Georgia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters, citată de aceeași sursă.

Dmitri Volkov, director în cadrul firmei Group IB, a declarat că se aşteaptă la intensificarea atacurilor cibernetice care vizează bancomate.

Modul de operare pare a fi unul nou: hackeri lansează online atacuri care vizează automate bancare, aparatele primesc comanda de a elibera numerar, colectat de echipe infracţionale detaşate pe teren.

Potrivit specialiştilor de la Group IB, furturile din Europa sunt comise de un singur grup infracţional - cu numele de cod ”Cobalt”.