Bărbat sfârtecat de propriul câine! Animalul ucigaş a fost împuşcat cu trei focuri de armă

Ultima actualizare:

    Rotweiller, un câine folosit adesea pentru paza locuinţelor
Rotweiller, un câine folosit adesea pentru paza locuinţelor

Un bărbat de 58 de ani din Dolj a fost omorât de propriul câine, pe care l-ar fi agresat. Oamenii legii au decis să împuşte exemplarul canin pentru a putea pătrunde în curte. Iubitorii de animale au sărit ca arşi, susţinând că patrupedul ar fi trebuit tranchilizat.

Ilie Popa a murit miercuri seară, ucis de propriul câine, în localitatea doljeană Făcăi, situată în imediata apropiere a Craiovei. Bărbatul de 58 de ani şi-a cumpărat în 2012 un câine din rasa Rottweiler. Bărbatul locuia în localitatea Făcăi de trei ani, iar miercuri seară, când a ajuns acasă, patrupedul a sărit la el şi l-a sfârtecat. Martorii susţin că animalul era extrem de agitat şi că s-a aruncat direct la gâtul omului, lăsându-l într-o baltă de sânge.

"L-am doborât, nu s-a mai sculat"

"Câinele sărea pe poartă în sus", povesteşte Marian Bălan, cel care a împuşcat animalul agresiv
"Câinele sărea pe poartă în sus", povesteşte Marian Bălan, cel care a împuşcat animalul agresiv

Medicii şi poliţiştii au ajuns imediat la locuinţa lui Popa, însă timp de o jumătate de oră n-au reuşit să intre în curte fiindcă animalul era extrem de nervos. Date fiind circumstanţele, poliţiştii au chemat un vânător, care a ucis câinele cu trei focuri de armă. „Au venit poliţiştii acasă şi m-au luat, spunându-mi că este stare de necessitate. Un câine a omorât un om şi mi s-a cerut să îl împuşc, fiindcă e agresiv”, povesteşte Marian Bălan, vânător. “Cîinele sărea pe poartă în sus, agresiv, am pus lanternele pe el şi am tras primul foc şi l-am lovit. S-a întors câinele, s-a muşcat de partea stângă şi s-a reprezit pe cadavru. Când am văzut, am tras şi al doilea foc, l-am doborât, nu s-a mai sculat, a încercat să ridice capul dar nu mai putea. Poliţia şi cei de la Salvare au zis: «Mai dă-i un foc, să nu vină peste noi. Trebuie să intrăm înăuntru, ca să vedem dacă se mai poate face ceva pentru bărbatul de 58 de ani». Sunt vânător de atâţia ani, dar nu am văzut niciodată aşa ceva. Când am ajuns acolo şi am văzut victima plină de sânge, mi-a fost frică. Omul era muşcat de gât, de spate, dar şi de mână. Câinele era agresiv şi acest lucru îl ştie toată lumea“, a explicat Bălan derularea evenimentelor.Vecinii susţin că bărbatul a venit acasă băut. În momentul în care a intrat pe poartă, Popa ar fi lovit câinele. „El a crescut acest câine de mic, însă am auzit că aseară l-ar fi bătut, iar din această a sărit la el. Era din rasa Rottweiler, iar din câte ştiu eu, aceşti câini au nevoie de dresaj şi de disciplină. A dat în el şi câinele l-a omorât. N-am mai auzit până acum ca un animal să îşi ucidă în aşa hal stăpânul“, spune Irinel Marcu, care locuieşte în apropiere.

Pe poarta casei lui Ilie Popa e pusă o plăcuţă de avertizare
Pe poarta casei lui Ilie Popa e pusă o plăcuţă de avertizare

"Poliţiştii au făcut un abuz"

Reprezentanţii Protecţiei Animalelor susţin că oamenii legii au făcut un abuz. „Procedura, din punctul meu de vedere, a fost încălcată. Poliţia trebuia să sune la Serviciul de Ecarisaj, care avea obligaţia să tranchilizeze câinele şi să îl ducă într-un adăpost. După efectuarea verificărilor, se putea decide soarta animalului”, consideră  Aurelia Loacă, preşedinte la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Craiova. “Vânătorii au arme să facă un sport, ei nu trebuie să omoare animale. Oamenii legii au făcut un abuz în acest caz“, încheie Leca.

"Câine dintr-o rasă periculoasă"

Poliţiştii susţin că au acţionat corect în acest caz. „Se pare că bărbatul care locuia în imobilul respectiv avea un câine dintr-o rasă periculoasă, iar acesta l-a atacat. În urma atacului canin, bărbatul a decedat. Pentru pătrunderea echipelor de intervenţie a fost solicitată prezenţa unui vânător autorizat, care a executat 3 focuri de armă, folosind muniţie cu alice, reuşind uciderea câinelui“, a  replicat Alina Apostol, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

Click! spune

Rottweiler este o rasă de câine de origine germană, cu corpul masiv, musculos şi cu blană scurtă. Are o talie de 55 – 68 de centimetri și o greutate de 41 – 50 de kilograme. De-a lungul timpului, aceşti câini au fost folosiți pentru paza cirezilor de vite și a locuințelor, pentru tracțiune ori drept câini-polițiști. 

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net