BCR a scos la vânzare palatul istoric din Piaţa Universităţii din Bucureşti

Ultima actualizare:

    BCR a scos la vânzare palatul istoric din Piaţa Universităţii din Bucureşti, evaluat la 20 milioane de euroFOTO: adevarul.ro
BCR a scos la vânzare palatul istoric din Piaţa Universităţii din Bucureşti, evaluat la 20 milioane de euroFOTO: adevarul.ro

BCR a scos la vânzare palatul istoric din Piaţa Universităţii din Bucureşti, evaluat la 20 milioane de euro. Clădirea este un simbol al Capitalei și s-ar putea transforma în hotel de 5 stele.

Băncile vor să lucreze în birouri moderne, în clădiri noi, în timp ce vechile sedii sunt vândute şi transformate în hoteluri. Banca Comercială Română a scos la vânzare Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, clădirea cu care era asociată imaginea băncii timp de mai multe decenii.

Potrivit datelor din piaţă, clădirea ar fi evaluată la circa 20 milioane de euro, iar cel mai pro­ba­bil viitorul proprietar o va transforma într-un hotel de lux, având în vedere amplasarea sa, scrie adevarul.ro.

Băncile își vând sediile istorice

Treptat băncile s-au retras din sediile isto­ri­ce şi preferă clădiri de birouri moderne am­pla­sate în zone de business. Spre exemplu, BCR îşi are în prezent birourile în clădirea The Bridge 1 de la Orhideea şi în Bucharest Finan­cial Plaza pe Calea Victoriei. BRD, care de ase­menea avea se­diul lângă BNR pe Strada Doam­nei s-a mutat în ur­mă cu mai mulţi ani în pro­pria clădire de bi­rouri construită în Piaţa Victoriei. De asemenea, şi ING s-a mutat în 2011 din Palatul Kiseleff în Crystal Tower, după 17 ani în care a avut sediul central în fosta reşedinţă a Regelui Carol I.

Zona de lângă BNR a devenit una dintre cele mai „fierbinţi“ din Capitală pe măsură ce a atras atenţia investitorilor străini. Primii care au mizat pe Str. Doamnei au fost lituanienii de la Apex Alliance care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi al Capitalei, în decembrie 2017, iar în prezent este la vânzare, scrie adevarul.ro.

Potrivit companiei de consultanţă imo­biliară JLL, clădirile istorice din centrul Bucu­reştiului au devenit o nouă ţintă pentru dez­vol­ta­torii imo­bi­liari, iar cererea pentru spaţii de birouri si pentru ho­teluri moderne în centrul Capitalei este ridicată.

Sursa: adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net