«Becali cere graţierea fără pic de deminitate» Atac fără precedent la adresa lui Gigi

Apelurile familiei Becali nu au fost văzute cu ochi buni de toată lumea. Sebastian Bodu i-a adresat lui Băsescu o scrisoare deschisă în care subliniază că cererea de graţiere a lui Becali trebuie respinsă. Europarlamentarul, care s-a ocupat îndeaproape de Dosarul Transferurilor, susţine că eliberarea lui Gigi ar fi un pas înapoi pentru jutiţia română. 

"Domnule Președinte,

Vă scriu aceasta scrisoare deoarece în recentele declaraţii publice ați lăsat deschisă posibilitatea graţierii lui Gigi Becali, condamnat la închisoare cu executare (și) pentru fapte de corupție. Declaraţia Dumneavoastră mă obligă, atât ca cetăţean, dar şi ca om implicat în efortul de consolidare a instituţiilor statului de drept, să vă adresez apelul public de a respinge graţierea condamnatului Gigi Becali. Alături de multi români, cred că o decizie contrară, o premieră în acest mandat al Dumneavoastră, ar reprezenta un semnal negativ atât pentru cei implicați în impunerea legii, cât şi pentru acești români, care au început să își câştige încrederea în Justiţia statului lor.

Condamnarea lui Gigi Becali a însemnat un mare pas înainte în procesul de instituire a echilibrului moral și juridic. Ca și în cazurile Năstase ori al transferurilor din fotbal, sentințele definitive au dat speranță multora că Justiţia devine funcţională şi nepărtinitoare inclusiv cu aceia care s-au comportat ca stăpâni de facto ai ţării şi imuni în faţa legii, bazându-se pe notorietate, pe poziţie politică ori pe avere. De aceea o graţiere influențată de campanii pseudoumanitare şi manipulatorii, concepute doar ca să stoarcă lacrimi gratuite, ar pune în pericol singurul sprijin pe care îl are astăzi Justiția: încrederea milioanelor de români care vor să trăiască într-o societate morală şi dreaptă.

nchei, Domnule Președinte, cu speranța că veți ține cont de toate acestea și nu veți da curs cererii de grațiere pe care Gigi Becali o cere cu o milă lipsită de orice demnitate, cerere ce pune atât de evident în lumină deosebirea dintre un baci și un cioban.

Cu stimă,

Sebastian Bodu,

Europarlamentar PPE".

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
transylvania 3902156 1920 jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg
16 foto 1   case antipirati jpg