Bicicliştii canadieni, bătuţi cu pietre în Sălaj

Ultima actualizare:

    Turiştii au început  turul pe biciclete la  Sankt Petersburg,  în 16 august,  şi au ca destinaţie  finală Istanbul
Turiştii au început turul pe biciclete la Sankt Petersburg, în 16 august, şi au ca destinaţie finală Istanbul

După ce trenul Orient Express a fost atacat cu pietre, săptămâna trecută, la Sighişoara, o altă surpriză neplăcută i-a întâmpinat pe 19 turişti străini care au trecut prin România în timpul unui tur al Europei, pe biciclete.

Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, când bicicliştii au ajuns în localitatea Surduc, din judeţul Sălaj. "Mergeam pe marginea drumului, în coloană. Am văzut mai mulţi copii şi adulţi care păreau că ne aşteaptă. Când am ajuns la 15 paşi de ei, au ridicat o sfoară cu inele de fier în mijlocul drumului, undeva cam la un metru înălţime. Noi ne-am oprit, după care ne-au atacat. Erau vreo zece persoane. Aveau în mâini pietre şi tot felul de lucruri. Eu voiam să mă ridic şi să îmi iau bicicleta. În acel moment m-au atacat din nou. O femeie cu un copil în mână a luat o lopată şi m-a lovit, iar alţi copii au aruncat cu pietre şi cărămizi. Atunci mi-am ridicat braţul să îmi protejez capul, şi mi-am rupt mâna", povesteşte Tony Knott (67 de ani).

Bărbatul a ajuns la spital, unde i-a fost pus în ghips braţul stâng. Deşi românii au încercat să le fure bunurile, canadianul nu a depus plângere la poliţie.

"Ne-am speriat foarte tare. N-aş spune că nu m-aş întoarce în România, dar voi fi foarte atent data viitoare" Tony Knott, victima

simeon stalpnicul png

Poliţiştii i-au audiat pe agresori, dar aceştia s-au apărat şi au spus că au recurs la acest gest pentru că străinii opriseră în apropierea locuinţei lor şi au făcut mai multe fotografii fără să le ceară acordul.

Şi Orient Expressul a fost atacat

Călătorii care au plătit mii de euro pentru un bilet în luxosul Orient Express au tras o sperietură grozavă, săptămâna trecută, când trenul a trecut prin România. La ieşirea din Sighişoara, câţiva copii au aruncat cu pietre în vagoane şi au spart trei geamuri.

Trenul şi-a putut continua călătoria, urmând ca mecanicii să înlocuiască geamurile la destinaţie, şi anume Veneţia. Cazul este cercetat de poliţişti pentru a afla identitatea celor care au aruncat cu pietre în renumitul tren. Orient Express a sosit în România pe 3 septembrie şi a staţionat în Bucureşti pentru o noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net