Bolnavii, hrăniţi din găleţi, ca animalele

simeon stalpnicul png

Imagini revoltătoare într-un spital din România. Internaţi pentru a-şi trata bolile de care suferă, oamenii au parte de un tratament josnic. Ei primesc mâncare din găleată, precum animalele. Mai grav este că directorul medical al spitalului nu vede nici o problemă în această practică.

Nu se aşteptau să fie trataţi regeşte în spital, dar nici înjosiţi în halul ăsta. Când se apropie ora mesei în Spitalul din Făgăraş, iar angajatele vin cu mâncarea în saloane, pacienţilor le dispare apetitul. Ei primesc hrana direct din găleţi de plastic şi din polonice vechi de ani de zile, cu smalţul sărit.

„Nu se poate aşa ceva, ca pacienţii să fie serviţi în felul acesta. Am refuzat mâncarea când am văzut cum se aduce. Cui i-ar mai veni să mănânce când vede că hrana este adusă în găleţi, pusă în farfurii cu polonice vechi de ani de zile? Ca la porci, sunt hrăniţi pacienţii", a spus revoltat un bărbat venit în vizită la unul dintre bolnavi.

Singura neregulă pe care directorul spitalului a constatat-o în aceste imagini a fost un halat

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Acesta a făcut câteva fotografii cu telefonul mobil, apoi a mers să-i ceară socoteală directorului de spital. Iniţial, directorul a dezminţit că ar fi vorba de aşa ceva: „Împotriva spitalului nostru se duce o campanie de defăimare".

Apoi, când a văzut fotografiile, a avut o explicaţie halucinantă. „Singura problemă din aceste poze este halatul care este pus pe cărucior, lângă mâncare. Sunt nişte reguli totuşi, iar cine l-a pus acolo o să fie atenţionat", a spus Constantin Grigoriţă. Deranjant a fost totuşi şi polonicul fără smalţ. „Da, şi polonicul este cam vechi, o să fie înclocuit", a mai spus directorul medical.Cât despre mâncarea dusă în găleţi, este o procedură normală.

„Mâncarea este făcută în bucătărie şi este adusă pacienţilor care nu se pot deplasa. În ce să le fie adusă? Că e cantitate mare. În găleţi! Că nu avem în ce altceva să o aducem", a spus Constantin Grigoriţă pentru oradesibiu.ro.

Directorul spitalului cu copii legaţi de paturi a demisionat!

Nemulţumit de sancţiunile primite de angajaţi, după ce au legat de paturi mai mulţi copii instituţionalizaţi, Victor Ioniţă, directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău, şi-a dat demisia. Medicul a făcut parte din Comisia de Disciplină în care au fost audiate cele 17 cadre medicale şi a propus măsuri mai indulgente de sancţionare. Spre exemplu, el a propus ca medicul şef de secţie Carmencita Matei să fie suspendat din funcţie pentru o perioadă de două luni.

simeon stalpnicul png

Comisia a fost însă de altă părere şi a decis demiterea acesteia, dar şi a asistentei şefă Mircica Găzdaru. Asistenta medicală şi infirmiera de salon au fost şi ele sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni. Victor Ioniţă spune că măsurile sunt prea dure şi a anunţat că demisionează.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg
16 foto 1   case antipirati jpg