Bradul pandemiei și al speranței, făcut din peste 19.000 de doze de vaccin

image
Aici sunt peste 19.000 de doze de vaccin Pfizer, Moderna și Johnson&JohnsonFoto: RO Vaccinare / Facebook

Anul trecut, petreceam Crăciunul în plină pandemie, izolați, nevaccinați, vulnerabili. Ne uitam cu speranță la serurile anti-COVID care urmau să ajungă în țara noastră. Acum, peste 7,5 milioane de români sunt imunizați cu schemă completă, alți 1,6 milioane au deja doza trei. În cinstea lor și nu numai, s-a creat primul brad al pandemiei din România.

Este un brad „altfel”, un brad împotriva COVID-19, ridicat la Palatul Copiilor din peste 19.000 de doze de vaccin Pfizer și Moderna. Are o înălțime de 3 metri și o anvergură de 2,2 metri. La bază, are câteva cutii de cadouri și o căsuță, realizate și ele din doze Johnson&Johnson. „După sute de ore de muncă, bradul de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad pro sănătate și pro viață. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!”, au transmis reprezentanții RO Vaccinare, pe pagina oficială de Facebook.

Dr. Cristian Radu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, a precizat că munca de proiectare a început încă de la 1 martie, când s-a deschis centrul. Toate flacoanele folosite în tot acest timp au fost strânse într-o încăpere specială, unde nu avea acces nimeni. „Munca fizică a durat în jur de o lună, după ore de program, iar la această activitate au participat toți cei care lucrează în centru. Însă fără ajutorul celor aproximativ 200.000 de beneficiari care s-au vaccinat nu ajungeam aici”, a declarat pentru Click! dr. Cristian Radu.

Bucureștenii au venit, cu mic cu mare, să vadă impresionantul brad din sticluțe de ser. Unii, mai curajoși, l-au și atins. Atenție, însă, este foarte fragil!

image
Câțiva copii curioși s-au apropiat de „cadourile” inedite de lângă bradFoto: RO Vaccinare / Facebook
cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub armin nicoară png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
cub anamaria prodan divorț png
FotoJet (7) jpg
stres munca
Lacrimarium, vasul funerar descoperit la Târgoviște. FOTO: Florin Petrică
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg