Bravo lor! Şi-au colorat parcarea în motive tradiţionale româneşti

Ultima actualizare:

    Cu mic, cu mare, la vopsit în parcare!Foto: Facebook
Cu mic, cu mare, la vopsit în parcare!Foto: Facebook

Se pot lăuda cu cele mai frumoase locuri de parcare din oraş! Locatarii din patru blocuri brăilene au vopsit pavajul în motive populare, apelând la imaginaţie şi la culori vii. Rezultatul? Parcările au înviorat zona, iar primarul oraşului a decis să-i răsplătească pe locatarii cu iniţiativă.

Cea care a venit cu ideea de a schimba înfăţişarea zonei este Carmen Robu, de profesie inginer. Împreună cu Mariana Mircea, o prietenă bună, Carmen a reuşit să mobilizeze zeci de voluntari prin intermediul unei reţele sociale.

“Ideea ne-a venit după ce am văzut, pe internet, câteva fotografii cu acţiuni similare din alte ţări”, zâmbeşte Carmen Robu. “Am schiţat ceea ce intenţionam să desenăm în parcare, alegând o imagine cu motive tradiţionale româneşti, şi i-am prezentat proiectul primarului Marian Dragomir. Edilul a primit foarte bine ideea noastră şi ne-a dat acceptul să o punem în practică”, povesteşte inginera.

Carmen Robu, o tânără cu simţul frumoasului
Carmen Robu, o tânără cu simţul frumoasului

Într-un weekend, profitând de vremea frumoasă, zeci de voluntari din blocurile B23, B24, B26 şi B19 din Ansamblul Buzăului, au pus în practică proiectul. Cu câteva zile înainte se făcuse o chetă în rândul locatarilor, iar cu banii strânşi, circa 300 lei, s-au cumpărat vopseluri, pensule şi diluanţi. Atmosfera de lucru a fost cu atât mai plăcută, cu cât voluntarii au fost serviţi cu dulciuri pregătite de câteva gospodine din blocurile respective.

„Proiectul este sută la sută concepţia unor tineri care s-au implicat în amenajarea zonei din jurul blocurilor unde locuiesc”, spune Marian Dragomir, primarul Brăilei. “Mi-a făcut plăcere să vopsesc şi eu alături de copii şi de părinţi. Primăria va răsplăti implicarea locatarilor prin reamenajarea părculeţului de lângă aceste blocuri şi montarea unui ansamblu de joacă modern”, promite edilul.Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net