Bucureștenii, în pericol să rămână în orice moment fără apă caldă!

image
Sistemul de termoficare al RADET nu a mai fost modernizat de 50 de ani

RADET este ├«n colaps iar sistemul de termoficare al Capitalei poate ceda ├«n orice moment. Conturile regiei sunt blocate, nu exist─â bani de investi╚Ťii, iar din acest motiv, conductele pocnesc ca nucile. ├Än orice moment poate ap─ârea o defec╚Ťiune major─â, cele mai sensibile zone fiind ├«n estul Bucre╚Ötiului, mai ales cartierele Colentina ╚Öi Fundeni. Membrii Consiliului de Administra╚Ťie ╚Öi cei ai conducerii RADET au ├«naintat Prim─âriei Capitalei un plan de urgen╚Ť─â pentru supravie╚Ťuirea sistemului de termoficare din cel mai mare ora╚Ö al Rom├óniei.

"Lucrurile sunt extreme de grave. Sistemul centralizat de alimentare cu ap─â cald─â al Bucure┼čtiului este supradimensionat ┼či ├«mb─âtr├ónit, cu randamente tehnice extreme de sc─âzute ╚Öi a fost conceput la finalul anilor ÔÇÖ50. Dup─â 1990 marea industrie a disp─ârut, iar puterile instalate ├«n centralele termice sunt supradimensionate fa┼ú─â de necesarul Bucure┼čtiului. Dac─â ├«n 1990, ├«n sistemul RADET intrau ├«n jur de 10 milioane Gcal, ├«n 2014 cantitatea intrat─â era de aproximativ 35% din ceea ce sistemul avea ca intrare ├«n ÔÇÖ90", a declarat Gabriel Dumitra┼čcu

De asemenea, mai mult de 80% din reţelele administrate de RADET sunt vechi de peste 30 de ani, atrage atenţia reprezentantul regiei.

El subliniaz─â c─â la iarn─â Bucure┼čtiul risc─â o criz─â ├«n ceea ce prive┼čte furnizarea agentului termic pentru 1,5 milioane de locuitori.

"Exist─â riscul s─â r─âm├ónem f─âr─â c─âldur─â. Re┼úeaua este at├ót de ├«mb─âtr├ónit─â, c─â se pot produce incidente oriunde. Pot fi mai multe zone afectate. Excludem ├«ns─â o indisponibilizare total─â a popula┼úiei. Zonele cele mai expuse din Capital─â sunt Colentina ┼či Fundeni", a spus Dumitra┼čcu.

Din cauza fondurilor insuficiente, aprobate/alocate din bugetul local de c─âtre Prim─âria Bucure┼čti ├«n ultimii patru ani, execu┼úia lucr─ârilor de investi┼úii a fost sistat─â ├«ncep├ónd cu finalul anului 2012. Astfel, RADET a primit anul trecut 4,3 milioane lei pentru investi┼úii, fa┼ú─â de 11,9 milioane lei ├«n anul 2013 ┼či comparativ cu 125,9 milioane lei alocate pentru investi┼úii ├«n 2009.

Pre┼čedintele CA al RADET a anun╚Ťat c─â au fost efectuate studii pentru stabilirea necesarului de fonduri pentru modernizarea sistemului de alimentare cu energie termic─â iar suma la care s-a ajuns este ├«n jur de 360 milioane euro ┼či de alte 850 milioane euro pentru redimensionarea ┼či retehnologizarea CET-urilor.

├Äncep├ónd cu anul 2014, Electrocentrale Bucure┼čti a instituit popriri ├«n cuantum de 100% pe toate conturile RADET Bucure┼čti, astfel c─â to┼úi banii pe care RADET ├«i ├«ncaseaz─â se duc la creditor.

Potrivit ┼čefului CA al RADET, cea mai mare problem─â a regiei sunt datoriile acumulate. RADET a ├«ncheiat anul 2014 cu datorii de 3,83 miliarde lei, din care cea mai mare parte (3,6 miliarde lei) sunt c─âtre Elcen. Regia a ├«nregistrat anul trecut pierderi de 320,1 milioane lei, fa┼ú─â de un rezultat negativ de 289,4 milioane lei ├«n 2013.

RADET Bucure┼čti administreaz─â circa 4.000 km de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din Rom├ónia. Sistemul de Alimentare Centralizat─â cu Energie Termic─â are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori ┼či 5.429 de institu┼úii, obiective sociale ┼či agen┼úi economici

cub schimb─âri televiziuni png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
cub andreea antonescu png
6 front spital jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg