București, pe primul loc la rata de transmitere a SARS-CoV-2. Ce spune prefectul despre carantinare


    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Capitala București a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidență din țară a cazurilor de Covid, conform datelor comunicate de GCS vineri.

Din cele 6.460 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, depistate în ultima perioadă, 1.867 au fost în Bucureşti. Locul al doilea în ierarhia numărului de infecţii noi îl ocupă judeţul Constanţa, cu 453 de cazuri, după care urmează Cluj, cu 331. 

Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 443.168 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 13.116 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Traian Berbeceanu: "Nu e nevoie de carantinare"

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a susținut că nu este nevoie să se ia măsura carantinei în București, și nici alte măsuri. "Analiza specialiștilor de la DSP și INSP ia în calcul mai mulți indici atunci când se ia această măsură. Apreciem că nu este nevoie de alte măsuri. Degeaba iei foarte multe măsuri pe hârtie dacă nu le respecți. Credem că putem limita răspândirea pandemiei. Nu avem creștere a numărului de cazuri în fiecare zi, suntem în zona de platou, avem în jur de 1.700 de cazuri noi pe zi de o bună perioadă de timp. O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori, nu suntem în situația să discutăm despre această măsură", a afirmat Berbeceanu pentru Digi24.

Citește și:

În decembrie împlinim un an de coronavirus. Unde s-ar fi înregistrat cu adevărat primele infecții

Alexandru Rafila, sfat din izolare. Medicamentul interzis dacă ai COVID: "Este grav să iei"

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
andreea marin
cub lensa animat gif
cub Andreea Perju png
horoscop jpg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg