Cad clădirile pe noi şi lui Oprescu îi arde de scaune

Ultima actualizare:

Primarul Sorin Oprescu a discutat sâmbătă cu patronii din Centrul Istoric, despre noul regulament de funcţionare a teraselor, aflat în dezbatere publică. Acesta aduce un nou orar de funcţionare, dar impune şi condiţii pentru folosirea mobilierului de pe terase.

Comercianţii nu au voie să utilizeze mese şi scaune pliante sau din material plastic, noul regulament fixând şi culoarea umbrelelor:  alb-bej.

Despre reparararea imobilelor de pe străzile din Centrul Istoric, însă nici un cuvânt. Multe dintre acestea stau să cadă pe clienţi, nu au mai fost consolidate de zeci de ani şi sunt un adevărat pericol. Pe străzile Franceză, Gabroveni, Covaci sau Lipscani, clădirile bombă îşi fac semnalată prezenţa de departe prin mirosul pestilenţial, iar, dacă nu le observi, bucăţi de tencuială te aduc la realitate.

"Toţi aşteaptă să deschidă terasele şi să scoată mesele afară, să dea muzica tare şi să facă bani. Nu se gândesc că poţi să te trezeşti cu ceva în cap de la casele părăsite", se plânge Lucreţia Nazare, care locuieşte într-un bloc de lângă Hanul lui Manuc.

Proiectul propune ca terasele de aici să funcţioneze, între 15 martie şi 15 noiembrie, doar până la ora 22.00, excepţie de la această regulă făcând terasele din perimetrul delimitat de străzile Lipscani, I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei, care vor funcţiona până la 24.00 în timpul săptămânii, până la ora 1.00 în weekend. 

image
image
image
image
image
image
image png
politia jpg
Carol al II lea si Regele Mihai jpg
money 6934763 1280 jpg
magazin lidl jpeg
driver 3978839 1280 jpg
hands 2066551 1280 jpg
Adrian Marinescu jpg