Călători fără mască de protecţie şi vagoane pline la un tren Regio Braşov-Bucureşti. Reacția CFR

Ultima actualizare:

    Călători într-un tren regio Brașov-București care nu poartă mască Foto: captură video Digi24
Călători într-un tren regio Brașov-București care nu poartă mască Foto: captură video Digi24

Călătorii dintr-un tren Regio, care a circulat sâmbătă seară pe ruta Braşov - Bucureşti Nord, nu purtau mască de protecţie, stăteau unul lângă altul și nu respectau nici o normă de protecție împotriva răspândirii infecției cu COVID-19.

Conform imaginilor difuzate de Digi 24, cei mai mulţi călători dintr-un vagon al trenului Regio Braşov - Bucureşti Nord nu au mască, iar locurile pe scaune sunt ocupate în întregime. Aceasta în condiţiile în care, potrivit Ordinului privind măsuri şi reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru accesul la bordul trenurilor şi pe toată durata călătoriei.

Adrian Vlaicu, şef de comunicare la CFR Călători, a precizat pentru Click! că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la 400 de locuri, iar ceilalţi pasageri probabil au abonamente sau pur şi simplu s-au urcat în tren. ”Trenul a fost suplimentat. Toate celelalte vagoane sunt aproape goale. La ora 19.30 erau rezervate 180 de locuri din 400. În vagonul care a apărut la televizor au urcat grupuri care au ales să stea împreună. La casa de bilete li se spune clar cum sunt dispuse locurile".

Doar organele abilitate pot sancţiona pasagerii

Acesta a mai precizat la Digi 24: ”În rest, în aceste situaţii, păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren. CFR Călători poate face filtre în zonele unde are personal, dar acesta este un tren Regio care opreşte în orice haltă şi călătorii respectivi nu se duc să îşi ia rezervare”, a adăugat el. "Noi nu avem nicio informaţie despre câţi oameni se urcă în trenul respectiv. Iar personalul CFR Călători, în afară de verficarea legitimaţiilor de călătorie şi faptul că li se atrage atenţia de fiecare dată să poarte masca în mod corespunzător, astfel încât să-i protejeze şi pe ceilalţi şi pe ei, mai mult aceşti oameni de la CFR Călători nu pot face pentru călători", spune Vlaicu.

Astfel, doar organele abilitate pot sancţiona pasagerii care nu poartă mască în timpul călătoriei, CFR Călători nefiind abilitată în acest sens. În ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii în timpul călătoriei, reprezentantul CFR Călători spune că orice cetăţean trebuie să cunoască legea. De asemenea, o altă variantă ar fi ca unii din acei călători să nu fi avut bilet.

Citește și:

Cum vom călători cu trenul în starea de alertă. Masca, obligatorie pe toată durata călătoriei

Cum circulăm cu autobuzul, trenul, taxiul sau avionul în starea de alertă. Setul complet de reguli

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net