Calendar ortodox 2021, 22 iulie. Sfinţii zilei. Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena

image
Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalenafoto: Doxologia.ro

Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena este prăznuită la data de 22 iulie în calendarul ortodox. Sfânta Mironosiță Maria Magdalena este între sfinţii zilei pomeniţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 22 iulie.

Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena a fost prima mironosiţă care i-a urmat lui Hristos. O chema Maria şi se trăgea din neamul lui Neftalim fiind de loc din Magdal, o localitate de pe malul vestic al lacului Ghenizaret, de unde i se trage numele de Magdalena. Ea a auzit de Hristos, mântuitorul lumii care vindeca oamenii de neputinţe şi-i alunga pe demonii ce stăpâneau oameni. La căutat pe El şi cel milostiv şi-a întors faţa spre ea şi a alungat cei şapte demoni care o chinuiau vindecându-i trupul şi tămăduindu-i sufletul. Totdodată i s-a luminat şi mintea prin cunoaşterea Adevărului, că el este cel aşteptat, Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, cel trimis de Tată ca să mântuiască lumea de păcat. De atunci Maria Magdalena i-a urmat lui Hristos slujindu-i împreună cu celelalte femei, a suferit alături de el văzându-i patimile şi a fost la picioarele crucii la răstignire, sprijinind-o pe Precurata Fecioară Maria. A fost de faţă la înmormântare şi împreună cu Iosif din Arimatrea şi cu Nicodim au dus sfântul trup la mormântul în care nimeni nu mai fusese depus şi care fusese pregătit pentru altcineva.  Fiind vineri seară, Legea le obliga la odihnă aşa că au mers la mormânt duminică, după miezul nopţii. Au simţit cutremurul şi au văzut îngerul care stătea pe piatra răsturnată care le-a vorbit: “Nu vă temeţi, ştiu că pe Iisus Cel răstignit Îl căutaţi. Nu este aici, ci S-a sculat, precum a zis; veniţi de vedeţi locul unde a zăcut Domnul- şi, degrab mergând, spuneţi ucenicilor Lui că S-a sculat din morţi".

După Înălţare Sfânta Maria Magdalena a propovăduit Evanghelia la Roma unde l-a convertit la creştinism pe împăratul Tiberiu şi în Efes unde l-a ajutat pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan. Mâna Sfintei moale şi caldă de parcă ar fi vie, se află la mănăstirea “Simonos Petra” din Sfântul Munte Athos.

Troparul Sfintei Mironosiţe, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena

 Glasul 1

Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioară, Cinstită Maria Magdalena, ai urmat şi ai păzit îndreptările şi legile Lui. Pentru aceasta, astăzi, preasfinţită pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credinţă şi te cinstim cu dragoste.

Condacul Sfintei Mironosiţe, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena

Glasul al 4-lea 

Cel ce Te-ai înălţat pre Cruce de bunăvoie, poporului Tău celui nou numit cu numele Tău, îndurările Tale dăruieşte-i, Hristoase Dumnezeule. Veseleşte cu puterea Ta pre binecredincioşii creştini, dăruindu-le lor biruinţă asupra celor potrivnici, având ajutorul Tău armă de pace, nebiruită biruinţă. 

Dumnezeu, Cel mai presus de fiinţă, umblând în lume cu trup, Mironosiţă, cu adevărat următoare te-a primit pe tine, ceea ce toată dragostea ta ţi-ai dăruit-o către Dânsul. Pentru aceasta şi tămăduiri foarte multe ai făcut şi după ce te-ai mutat acum în ceruri, pentru lume te rogi pururea.

La 22 iulie în calendarul ortodox 2021 mai este pomenită

  • Sfânta Muceniţă Marcela din Chios.
kate middleton
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
Alin Cocos și Monica Orlanda
BeFunky collage (26) jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Elevele din Iran s-au alăturat protestelor împotriva guvernului foto captură de ecran
Ceremonia depunerii jurământului de investitură a ministrului Educației Ligia Deca la Palatul Cotroceni FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock