Călugăr de la o celebră mănăstire din Suceava acuzat de pedofilie

Ultima actualizare:

Nou scandal în Patriarhia Română. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au deschis un dosar de agresiune sexuală în care victime sunt doi copii iar suspect în dosar este un călugăr de 31 de ani de la Mănăstirea Arbore din Suceava. Bărbatul este acuzat că ar fi agresat sexual doi băieți de 14 și 15 ani la o pensiune din Rădăuți.  

Călugărul de la Mânăstirea Arbore acuzat de pedofilie
Călugărul acuzat de pedofilie a slujit la Mânăstirea Arbore 14 zile. Foto: ziaruldeiasi.ro

Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 11/12 februarie, într-o pensiune din Rădăuţi. Suspectul era ierodiacon (nr. călugăr care poate sluji) la Mânăstirea Arbore din Suceava, venit cu recomandări de la IPS Calinic, arhipiscopul Sucevei și Rădăuților și IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. 

Călugărul spune că agresiunea sexuală a fost consimțită de copii 

Călugărul de 31 de ani al cărui nume nu a fost dezvăluit de Mitropolia Moldovei, ar fi consumat alcool împreună cu cei doi copii de 14, respectiv 15 ani. Apoi, bărbatul ar fi întreţinut cu aceştia ceea ce el numește relaţii sexuale orale consimţite.  

Faptele au ajuns la cunoştinţa procurorilor ieşeni la sfârşitul lunii februarie după ce mama unuia din copii a depus o plângere la poliție. Femeia a acuzat că slujitorul Domnului a îmbătat copiii și a profitat de ei. Conform legii, întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Călugărul pedofil a fugit de la mânăstire  

Suspectul nu a fost găsit de polițiștii și jandarmii care au venit la mânăstire să-l ducă la audieri iar au descoperit că ierodiaconul respectiv este de negăsit: a plecat fără să anunţe pe nimeni de la mănăstire. Polițiștii l-au identificat însă la scurt timp, l-au reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.  

Ce a declarat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților despre călugăr 

„Pentru că acuzaţia este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor conform ziaruldeiasi.ro 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net