Când începe programul Rabla pentru Electrocasnice 2022? Ce valoare au voucherele

Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat când începe prima sesiune a programul Rabla pentru Electrocasnice 2022, dar și faptul că bugetul pentru acest an este de 100 de milioane de lei.

programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 are buget de 100 de milioane de lei
programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 are buget de 100 de milioane de lei

Într-o conferință de presă susținută luni, 9 mai, ministrul Mediului a transmis că programul va începe abia pe 17 iunie, deoarece s-a dorit o „perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării și documentării pentru beneficiari.”

„Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat - foarte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsa de informații, că nu s-au documentat”, a explicat Tanczos Barna.

Rabla pentru Electrocasnice 2022 debutează pe 17 iunie. Programul e împărțit în trei etape

În mare măsură, programul rămâne pe aceeași structură ca și anul trecut, a transmis ministrul Mediului. Astfel, într-o primă etapă, românii vor putea cumpăra mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere.

„Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă.

În etapa a doua o să avem laptori și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă", a declarat Tanczos Barna.

Calendar pentru prima sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice

Programul începe pe 17 iunie ora 10, iar românii vor avea la dispoziție o săptămână pentru a se înregistra. Apoi urmează 3 etape pentru solicitarea voucherelor:

  • Etapa 1 (25 iunie - 1 iulie): mașini de spălat rufe, spălat vase și frigidere - buget 25 milioane lei
  • Etapa 2 (1 - 7 iulie): tablete și laptop-uri - buget 10 milioane lei
  • Etapa 3 (8 - 14 iulie): aparate de aer condiționat - aspiratoare, uscătoare de rufe, buget 15 milioane lei

Este important de precizat că cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicație.

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 va avea un buget de 100 de milioane de lei

Programul Rabla pentru Electrocasnice beneficiază anul acesta de un buget de 100 de milioane de lei, după ce anul trecut s-a desfășurat cu un buget de 75 de milioane de lei. „Este un program care se bucură de un interes uriaș din partea cetățenilor”, a precizat Tanczos Barna.

Conform ministrului Mediului, obiectivul principal este eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică.

Ce valoarea au voucherele din programul Rabla pentru Electrocasnice 2022

Programul de anul acesta a venit însă și cu o veste proastă pentru români. Cel mai popular dispozitiv electronic a dispărut din ofertă. Tanczos Barna a explicat faptul că televizoarele au fost eliminate pentru ca programul să nu se transforme în „Rabla pentru televizoare”.

„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare", menționează ministrul Mediului.

Românii care vor participa la Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 trebuie să știe că valoarea voucherelor este împărțită astfel: 500 de lei - laptop, 400 lei - mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, mașini de spălat vase, frigidere, uscătoare de rufe, 300 lei - tablete și 200 lei - aspiratoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net