Cardiologii avertizează: „Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct. Boala le-a sensibilizat arterele”

Ultima actualizare:

    Costurile pentru tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 sunt foarte mariFOTO: Facebook/ RoVaccinare
Costurile pentru tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 sunt foarte mariFOTO: Facebook/ RoVaccinare

Prof. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, a explicat că există persoane care, după infectarea cu coronavirus, au dezvoltat forme severe ale bolilor cardiovasculare.

Medicul susține că este nevoie de tratarea continuă a pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, în condițiile în care, după infectarea cu COVID-19, aceștia au dezvoltat forme severe ale acestor boli.

Ce legătură există între infectarea cu COVID și bolile cardiovasculare

Prof. dr. Theodora Benedek spune că s-a confruntat cu situații în care pacienții care au avut COVID-19 au suferit ulterior un infarct miocardic pentru că boala „le-a sensibilizat arterele coronare”.

„Noi, cardiologii, trebuie să facem front comun cu tot corpul medical şi să încercăm să organizăm cursurile de diagnostic, de tratament, de tratament intervenţional, să păstrăm unele dintre proceduri, fiindcă nu se poate să laşi pacientul cardiovascular netratat numai pentru faptul că este pandemie”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, potrivit Digi 24.

În aceste condiții, șefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul din Târgu Mureș recomandă vaccinarea anti-COVID a pacienților cu boli cardiovasculare, după cum au indicat și specialiștii de la Societatea Europeană de Cardiologie.

„Riscul de efecte adverse la vaccin există, nu există un vaccin perfect, care să nu dea o reacţie adversă, dar dacă eşti bolnav cardiovascular şi faci COVID-19, riscul de a face o formă severă este mult mai mare. Aşa că Societatea Europeană de Cardiologie recomandă cu tărie bolnavilor cardiovasculari să facă schema de vaccinare completă”, a mai spus prof. dr. Theodora Benedek. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net