Care este cea mai scumpă clădire de vânzare din România. Unde este situat imobilul

Rom├ónia are palatele ╚Öi castele ei ├«nc─ârcate de noble╚Ťe, cl─âdiri impresionante, ├«n care fiecare c─âr─âmid─â spune istoria unor vremi demult apuse. Palatul Bragadiru din centrul Bucure╚Ötiului este cea mai scump─â cl─âdire scoas─â la v├ónzare din Rom├ónia iar pre╚Ťul unul ame╚Ťitor: 26 milioane euro.  

1200x630 jpg
Palatul Bragadiru din București. Foto: facebook PalatulBragadiru

Oficial, se nume╚Öte ÔÇŁComplexul Arhitectural Palatul BragadiruÔÇŁ giganticul imobil se afl─â ├«n apropierea Palatului Parlamentului, la cinci minute de Pia╚Ťa Unirii scrie bzi.ro. Este un palat ca pe timpuri, complet renovat ╚Öi are 82 de camere, 7.000 mp utili (10.000 mp construi╚Ťi) ╚Öi este situat pe un teren de 16.500 mp. Cl─âdirea este compus─â din trei etaje, parter ╚Öi subsol ╚Öi are o gr─âdin─â de peste 12.000 metri p─âtra╚Ťi. Cei care vor s─â cumpere ÔÇŁComplexul Arhitectural Palatul BragadiruÔÇŁ trebuie s─â ╚Ötie c─â proprietarii propun trei feluri de tranzac╚Ťii:  imobilul ╚Öi gr─âdina ├«mpreun─â, dar ╚Öi separat, pentru 13 milioane de euro fiecare.  

De ce se numește clădirea Bragadiru

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru a fost ridicat de industria╚Öul Dumitru Marinescu Bragadiru(1842-1915), proprietarul fabricii de bere cu acela╚Öi nume, care a fost redenumit─â ÔÇŁRahovaÔÇŁ de  comuni╚Öti dup─â cum scrie adev─ârul.ro. La ├«nceputul secolului XX, Bragadiru ajunsese al treilea industria╚Ö din Europa. Palatul a fost realizat dup─â planurile concepute de arhitectul austriac Anton Schuckerl ├«n 1894, care a ├«mbinat stilurile reg─âsite ├«n cele mai renumite cl─âdiri ale Bucure╚Ötiului acelei epoci: Camera de Comer╚Ť, Po╚Öta Rom├ón─â, CEC sau Curtea Suprem─â de Justi╚Ťie, toate construite ├«n aceea╚Öi perioad─â. 

Cl─âdirea a fost confiscat─â de comuni╚Öti ╚Öi retrocedat─â ├«n 2003 

├Än 1948, averea familiei Bragadiru a fost confiscat─â de comuni╚Öti iar Palatul a devenit Casa de Cultur─â Lenin a sectorului 5, care a func╚Ťionat p├ón─â ├«n 1989. Dup─â c─â─âderea comunismului, cl─âdirea a r─âmas abandonat─â p├ón─â ├«n 2003, c├ónd a fost retrocedat─â urma╚Öilor marelui industria╚Ö rom├ón. Ace╚Ötia au reu╚Öit s─â o refac─â ╚Öi s-o aduc─â la str─âlucirea de odinioar─â. 

├Än prezent, la Palatul Bragadiru func╚Ťioneaz─â un restaurant ╚Öi o sal─â de evenimente care amintesc de aerul boem al ├«nceputului de secol XX. 

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
image png
marian godina sotie georgiana 8 jpg
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg