Care este cu adevărat starea de sănătate a lui Traian Băsescu

Ultima actualizare:
În 2007, la externarea  din Spitalul Militar
În 2007, la externarea din Spitalul Militar

Starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu a fost, în ultimii ani, motiv de discuţie pentru adversarii săi politici. Miercuri, au apărut din nou speculaţii, potrivit cărora şeful statului este grav bolnav. Pentru a spulbera orice urmă de îndoială, preşedintele a făcut public ultimul raport medical.

Bolnav de Parkinson şi cu două atacuri cerebrale la activ. Aşa l-a prezentat, miercuri seară, un post de televiziune pe Traian Băsescu (63 de ani). Nu e pentru prima oară când se speculează pe marginea stării sale de sănătate.

Aşa că şeful statului a decis, ieri, să facă public cel mai recent raport medical, întocmit în iulie, de specialiştii de la Spitalul Militar Central. Mai mult, ieri dimineaţă, Traian Băsescu a mărturisit de ce boală suferă: „Pot să vă spun că am o singură boală: am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează”. 

simeon stalpnicul png

Potrivit raportului medical, şeful statului a primit următorul diagnostic: ”Emfizem pulmonar bulos; ateromatoză sistemică, tromboză parietală veche aortă abdominală şi iliacă comună stângă cu dezvoltarea de circulaţie colaterală compensatorie; hipotiroidism iatrogen în tratament de substituţie; litiază prostatică asimtomatică, chist parapielic renal stâng; discartroză lombară minimă L3-L4 şi L5-L1 fără tulburări funcţionale; hipertrofia glandelor suprarenale-aspect adenomatos”

Prof. dr. Mircea Cinteză ne-a declarat că „toate afecţiunile constatate sunt modificări normale ale unui organism trecut de 50 de ani. Aceste afecţiuni nu modifică funcţia niciunui organ. În ceea ce priveşte cele patru indicaţii terapeutice (n.r. medicamente), acestea au un rol preventiv”.

A fost operat de două ori în doi ani


    În 2007, la externarea  din Spitalul Militar
În 2007, la externarea din Spitalul Militar

Pe parcursul celor două mandate, Traian Băsescu a fost internat în spital de trei ori. Prima oară s-a întâmplat, în mai 2006, când a fost operat de hernie de disc, la Clinica AKH din Viena, Austria.

După ce s-a întors de la Viena, șeful statului a fost internat la Spitalul Elias din Bucureşti, pentru recuperare. A treia internare a fost în septembrie 2007, la Spitalul Militar Central, unde i s-a extirpat lobul drept al tiroidei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net