Care sunt cele mai noi frici ale oamenilor moderni

image
Cea mai mare frică a oamenilor este aceea de a nu pierde semnalul la telefonul mobil

Ştii, probabil, că unii oameni au tot felul de fobii. Esită arahnofobia = frica de păianjeni, claustrofobia = frica de spații închise, agorafobia = frica de spații deschise, acrofobia = frica de înălțime, nyctofobie = frica de întuneric, agirofobia = frica de a traversa strada, tripofobia = frica de găuri. Mai noi, oamenii societăţii moderne, ataşaţi în permanenţă de telefoanele lor mobile, au dezvoltat frica de a rămâne fără semnal, frică numită, în termeni medicali, nomofobia, aflăm de la psihoterapeut Angelica Naghen.

În America – frica de discurs

Dacă ne-am gândi la un top al fricilor, probabil vom zice că frica de moarte ar fi pe primul loc în acest top. Dar de curând, în SUA, un studiu privind fricile oamenilor a adus în top, nesperat, frica de discurs sau glossofobia.

La noi – frica de ridicol

“În topul fricilor românilor este frica de ridicol, iar afirmația se bazează pe observare directă. Foarte mulți dintre românii pe care i-am întâlnit au manifestat frica de ridicol chiar și într-un spațiu psihologic securizat. Am găsit că responsabilă pentru această frică este una dintre «valorile morale» insuflate de familie și societate și anume, rușinea", spune specialistul.

Teoretic, o frică se manifestă atunci când există un pericol iminent amenințător cu moartea. Atunci, ne întrebăm, ridicolul de care ne temem ne poate ameninţa viaţa? Ei bine, în societatea modernă, oamenii au nişte frici sociale atât de mari, încât sunt puse înaintea propriei vieţi. Acesta este motivul pentru care se ajunge la sinucideri din cauza unor eşecuri, a unor respingeri.

image
Angelica Naghen, psihoterapeut
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
iulia albu
meghan markle harry regina jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
Accident FOTO ISU Arad jpeg
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg