Casa ├«n care a copil─ârit cosmonautul Dumitru Prunariu, transformat─â ├«n muzeu ┼či observator astronomic

image
Dumitru Prunariu, ├«n tinere╚ŤeFoto: wikipedia

Casa ├«n care a copil─ârit cosmonautul Dumitru Prunariu, din satul Gro┼či, jude┼úul Timi┼č, urmeaz─â s─â fie preluat─â de Consiliul Jude┼úean Timi┼č ┼či transformat─â ├«ntr-un muzeu care s─â g─âzduiasc─â tabere de copii ┼či un observator astronomic.

O discu┼úie ├«n acest sens a avut loc, joi, ├«ntre vicepre┼čedintele CJ Timi┼č Alexandru Proteasa ┼či Dumitru Prunariu, singurul rom├ón care a zburat ├«n spa┼úiu.

`Timi┼čul se va ├«mbog─â┼úi cu un nou punct de atrac┼úie pe harta turistic─â. Am discutat ast─âzi cu Dumitru Prunariu, singurul rom├ón care a zburat vreodat─â ├«n spa┼úiu, despre posibilitatea prelu─ârii de c─âtre CJ Timi┼č a casei din comun─â timi┼čean─â Margina, satul Gro┼či, ├«n care acesta a copil─ârit.

Ne dorim s─â realiz─âm acolo un punct muzeal ┼či, de ce nu, g├óndind pe termen lung, o tab─âra pentru copiii interesa┼úi de astronomie ┼či chiar un observator astronomic.

Momentan, ne afl─âm ├«n punctul ├«n care analiz─âm cea mai potrivit─â metod─â de a pune ├«n practic─â acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguran┼úa c─â vom ajunge la o concluzie care s─â fie un c├ó┼čtig pentru jude┼úul nostru", a scris Alexandru Proteasa pe pagina sa de Facebook.

├Än aceste zile s-au ├«mplinit 40 de ani de la singurul zbor al unui rom├ón ├«n spa┼úiu. Dumitru Prunariu a petrecut, ├«n cadrul misiunii Soyuz 40 din 14 - 22 mai 1981, ┼čapte zile, 20 de ore ┼či 42 de minute ├«n spa┼úiul cosmic. Dumitru Prunariu este cet─â┼úean de onoare al jude┼úului Timi┼č, iar joi s-a aflat ├«ntr-o vizit─â ├«n satul copil─âriei sale, informeaz─â news.ro. 

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg