Castelul Bran, scos la vânzare?

Ultima actualizare:

    Castelul Bran
Castelul Bran

Veşti îngrijorătoare despre faimosul castel de la Bran. Cotidianul britanic The Telegraph a publicat o ştire potrivit căreia Castelul Bran a fost scos la vânzare de proprietarii săi, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg, nepoţii Regelui Ferdinand.

„Nu va fi o tranzacţie imobiliară tradiţională, clasică, întrucât reprezentanţii firmei imobiliare nu au pus semnul  «For Sale» în faţa castelului. Proprietarii preferă să acţioneze cu discreţie şi să analizeze ofertele înainte de a alege cumpărătorul pe care îl consideră cel mai potrivit", scrie The Telegraph. Motivul acestei tranzacţii ar fi vârsta înaintată a proprietarilor, peste 70 de ani, care nu ar mai avea energia necesară să administreze imensa proprietate.

Dominic de Habsburg are 77 de ani

Castelul Bran
Castelul Bran

Publicaţia britanică avansează şi o cifră de la care s-ar putea negocia vânzarea castelului: 80 de milioane dolari.În urma restituirii Castelului Bran moştenitorilor, au intrat în posesia familiei de Habsburg următoarele proprietăţi: castelul, Casa de ceai a reginei Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima Reginei Maria şi un teren aferent de 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele două lacuri din parc şi drumul de acces, de 1.650 mp.

Circa 560.000 de persoane vizitează anual castelul şi plătesc în jur de 5 euro intrarea.Totuşi, Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg, spune că proprietatea nu este de vânzare şi că articolul din The Telegraph este speculativ, bazat pe informaţii vechi, scrie Mediafax.

El a precizat că, în cazul în care cândva s-ar pune problema scoaterii la vânzare a Castelului Bran, va fi respectat dreptul de preemţiune al statului român.

image
image
image
image
image
image
DSCF5056 jpg
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg