Cât au câștigat anul trecut președintele Klaus Iohannis și soția sa din salarii și chirii

image
Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" şi "Primul pas", apărute tot la Curtea Veche, în 2014, respectiv 2015

Averea președintelui Klaus Iohannis a fost îndelung luată la puricat, mai ales din cauza controverselor legate de casele pe care le deține și pe care le are date spre închiriere. Conform celei mai recente declarații de avere ale președintelui, din iunie 2019, veniturile sale salariale au scăzut anul trecut, în timp ce ale soției au crescut, la fel ca și cele provenite din chirii.

Trei case și două apartamente deține la Sibiu cuplul prezindețial, cumpărate sau dobândite prin donație între 1992 și 2007, nicio mașină sau alte mijloace de transport și nici bunuri sub formă de materiale prețioase - asta reiese din declarația de avere completată de Klaus Iohannis la începutul lunii iunie 2019 și publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Față de declarația completată în perioada similară a anului trecut, veniturile salariale ale lui Klaus Iohannis au scăzut cu 4500 de lei, ajungând la 165.100 lei în 2018, în timp ce ale soției sale, profesor la Colegiul "Ghoerghe Lazăr" din Sibiu, au crescut cu aproximativ 8000 de lei, până la 33.276 lei pe an.

În ceea ce privește veniturile din cedarea folosinței unor lovuințe din Sibiu, fiecare dintre soții Iohannis a adunat, în decurs de un an, 35.829 lei. Președintele mai deține un cont bancar în valoare de 210.000 de lei, înregistrându-se o creștere față de 2017, când avea suma de 170.000 de lei.

Câți bani a câștigat Klaus Iohannis din scris

Iată câți bani au câștigat Klaus și Carmen Iohannis anul trecut jpeg
Klaus Iohannis a mai publicat volumele

Klaus Iohannis a publicat până în prezent trei cărți, la editura Curtea Veche, cea mai recentă fiind "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", lansată anul acesta.

Președintele a mai publicat volumele "Pas cu pas" şi "Primul pas", în 2014, respectiv 2015. Primele două cărți au caracter autobiografic și surprind momentele cele mai importante din viaţa lui Klaus Iohannis, din copilărie până în momentul în care a ajuns să fie candidat la preşedinţia României. Cărțile au avut un imens succes la public și s-au epuizat la puțin timp de la apariție.

Potrivit declarației de avere, în 2015, președintele Klaus Iohannis a încasat de la Curtea Veche Publishing, pentru drepturi de autor, suma de 82.844 de lei.

În ultimii doi ani, pentru cele două volume, președintele Klaus Iohannis a declarat 35.000 de lei (2016) și 31.026 de lei (2017).

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
sotie Arsinel jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
cub anca pandrea png
foto 1 bec economic jpg
harta sud-est ucraina cu regiunea Donbas, lugansk, donețk și severodonețk shutterstock
Muntii Orastiei Cetati dacice  Foto Daniel Guță (2) JPG
image
image
image
image
dureri menstruale
Prinţul Charles şi Camilla au participat la un festival bavarez şi au ciocnit o halbă de bere în onoarea celui mai nou membru al familiei, Archie Harrison  jpeg
hot mascat jpeg
FotoJet jpg
kalnoky printul charles jpg
6 front lavanda ea cu cos jpg