Cât câştigă de fapt Monica Pop: "Doctorului i se cere totul, dar nu i se oferă mai nimic"

image
Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti

Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România. Este managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti şi unii ar putea crede că face lunar o avere. Nimic mai fals.

Se ştie prea bine că medicii din România au salarii mici, iar Monica Pop nu este o excepţie. Doctoriţa este nemulţumită de felul în care sunt trataţi medicii din ţară şi recunoaşte că e greu să îţi cumperi reviste de specialitate şi să participi la conferinţe cu banii respectivi.

"Doctorului i se cere totul, dar nu i se oferă mai nimic. Să fii foarte bun, dar cu ce? De unde să ai bani pentru congrese? Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem mulţumiţi de salarii, dacă asigurările de malpraxis ne acoperă ceva şi dacă mai putem suporta să fim denigraţi în fel şi chip, pentru că astfel de ştiri nu fac audienţă. Nu a venit nimeni, de exemplu, să-l întrebe pe un nevăzător care şi-a recăpătat vederea ce simte, cum i se dezvăluie lumea. Nimeni nu a părut interesat de trăirile unui pacient care a fost salvat din ghearele morţii, a ieşit din comă şi a revenit la o viaţă normală. Eu, la spital, cu tot cu indemnizaţia de conducere, am un salariu de 2.700 de lei. Nu îţi poţi cumpăra reviste de specialitate, nu poţi participa la toate evenimentele ştiinţifice şi în acelaşi timp să şi trăieşti din aceşti bani", a declarat Monica Pop pentru ziarulring.ro.

Mai mult, legea interzice ca şefii de clinică să lucreze la stat şi la privat în acelaşi timp. Monica Pop a explicat că intenţionează să se adreseze Avocatului Poporului pentru că prevederea este discriminatorie.

"În Legea sănătăţii există o interdicţie pentru manageri şi şefi de clinică de a lucra şi în privat. Este considerată incompatibilitate. Ne vom adresa Avocatului Poporului pentru că această prevedere este anticonstituţională şi discriminatorie. În orice ţară din lume, medicii au voie să lucreze şi în privat, şi la stat. În plus, ar fi şi în folosul pacienţilor, dar şi al statului pentru că activitatea aceea ar fi impozitată. La ultima şedinţă cu şefii din Ministerul Sănătăţii şi din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, le-am spus că nu va mai vrea nimeni să fie şef de secţie. Eu am găsit o cale de compromis şi pe conducătorii secţiilor i-am numit coordonatori fără indemnizaţie", a completat Monica Pop.

FotoJet jpg
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Reghe, botez Liam jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Anamaria Prodan jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
1231 jpg
buzau cules prune livada png
Gina Pistol Foto Mihai Stetcu jpg
image
image
image
image
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg