Cât te costă să iei masa la târgurile de Crăciun din România

Așteptate tot anul de români, săraci sau bogați, mari sau mici, Sărbătorile înseamnă în primul rând bucate tradiționale și licori calde. Unde pot fi consumate acestea cel mai bine dacă nu la târgurile de Crăciun, locul unde românii găsesc spiritul sfârșitului de an. Click! a întocmit pentru cititori mercurialul celor mai importante târguri de Crăciun din România

Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul din Sibiu este printre primele deschise în România. Foto: facebook Târgul de Crăciun Sibiu

Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis pe 11 noiembrie și își va închide porțile pe 8 ianuarie. Programul este de luni până vineri între orele 11.00-21.00. Iată câteva prețuri:  un ceai cald costă 5 lei, vinul fiert e de la 9 la 12 lei, iar un langoș sau o gogoașă costă între 10 şi 20 de lei în funcție de combinația aleasă de comerciant pentru interior. Cei care vor să ia acasă vor da pentru un kilogram de cârnaţi afumaţi între 52 și 105 lei, iar pentru unul de tobă, 65 lei. Un sandviș cu cârnați costă 20 de lei.

Craiova

În aceeași zi cu Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis și cel de la Craiova. Câteva prețuri: 12 lei costă suta de grame de șorici iar pastrama de oaie este 15 lei. Vinul fiert are aici printre cele mai mici prețuri, un pahar costă 8 lei

Târgul de Crăciun din sectorul 6 este sponsorizat de Untold
Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Foto:primaria6.ro

București

În București sunt deschide două târguri de Crăciun. Primul care a primit vizitatori a fost cel din Parcul Drumul Taberei din sectorul 6. Acesta și-a deschis porțile pe 25 noiembrie și se va închide pe 27 decembrie. Aici un shot de palină costă 15 lei, un pahar cu țuică fiartă costă 16 lei, iar unul cu vin fiert 10 lei. Un pahar cu ceai cald costă 10 lei micii sunt 6 lei, pastrama 18 lei/100 de grame, pomana porcului 15 lei/100 de grame, sarmalele cu mămăliguță 25 de lei porția de patru bucăți, jumările între 15 și 20 de lei/100 de grame. Felurile de mâncare oferite la tonetele de aici sunt atât de diverse încât este greu să faci un meniu dar totuși: n cârnat bavarez cu garnitură costă 36 de lei, unul dublu 42 de lei, un meniu șnițel costă 38 de lei, un hot dog între 15 și 20 de lei, o porție de cartofi prăjiți cu brânză pe deasupra costă între 15 și 25 de lei. Fasolea cu cârnați costă 30 porția de 200 de grame. Cozonacii costă între 50 și 55 de lei în funcție de ingrediente iar prăjiturile de casă 95 de lei/kg.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este cel mai mare din România
La Târgul de Crăciun din Piața Constituției puteți găsi mâncare pentru toate gusturile

Cel mai mare târg de Crăciun din România, cel din Piața Constituției, s-a deschis pe 20 noimebrie și va fi deschis până pe 26 decembrie. Aici, un pahar cu vin fiert costă 10 lei, unul cu ceai 6 sau 7 lei iar un suc sau o apă plată 6 lei. Borcanele cu dulceață costă între 9 lei și 35 de lei. Lângă scenă și în fața ei au fost amplasate 16 rulote, tarabe și chioșcuri cu mâncare pentru toate gusturile de la fripturi simple, românești la cârnați și burgeri simandicoși, cu prețuri de la 15 lei la 35 de lei porția. Alte prețuri: 16 lei - 100 de grame de pastramă de oaie, 14 lei - 100 de grame pomana porcului sau coaste de porc, 10 lei - un pahar de vin fiert, 2 lei - o mini gogoaşă, 15 lei - 6 gogoşi.

Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a deschis pe 18 noiembrie și își va închide porțile pe 31 decembrie. Iată ce prețuri a găsit reporterul Click! la tarabele din târg. Un pahar de ceai - 9 lei, de vin fiert - 13 lei, ciocolata caldă - 12 lei, un langoș sau o gogoașă nu poate fi procurată sub 20 lei, turta dulce - 10 lei, un sandwich cu un cârnat în baghetă - 32 lei, o felie de pizza - 20 lei, o porție de sarmale - 25 lei, un burger - 35 lei iar dacă vrei să iei acasă șorici de port te costă 100 de lei/kg

Târgul de Crăciun Timișoara are puține oferte pentru gurmanzi
La Târgul de Crăciun din Timișoara prețurile sperie clienții. Foto: Ștefan Both

Timișoara

La târgul de Crăciun de la Timișoara, deschis în perioada 27 noiembrie 2022-2 ianuarie 2023, în zona de mezeluri, un kilogram de jumări, adică slănină stoarsă de untură, costă 80 de lei kilogramul. Puțini comercianți s-au încumetat să aducă mâncare de vânzare iar aceștia au prețuri mari. Astfel o sută de lei costă un kilogram de șorici, iar 75 de lei - pieptul de porc. Un kilogram de cașcaval e 70 de lei, la fel și slănina cu boia sau salamul uscat, telemeaua e 60 de lei, iar kilogramul de caltaboș e 50 de lei. În ceea ce privește mâncarea gătită, ceafa, pieptul de porc, ciolanul, cârnații, aripioarele, coastele costă 10 lei suta de grame. Pastrama de oaie costă 15 lei porția de o sută de grame. În sfârșit, un langoș cu brânză sau smântână costă 15 lei, o plăcintă sau un ștrudel tot 15 lei, un Kurtos Kalacs e 20 de lei, iar o clătită e 20 de lei. Un pahar de vin fiert costă 10 lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg