Cazul Elodia i-a făcut pe ei vedete. Au trecut 10 ani de la cea mai controversată crimă din România

Ultima actualizare:

    Celebra avocată a dispărut în noaptea de 29 spre 30 august 2007.  Nici o crimă n-a mai fost atât de comentată şi controversată
Celebra avocată a dispărut în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Nici o crimă n-a mai fost atât de comentată şi controversată

Au trecut zece ani de la cel mai controversat şi picant caz de dispariţie din România. Nici în ziua de azi, familia şi prietenii Elodiei Ghinescu nu ştiu ce s-a întâmplat cu avocata. A fost căutată de autorităţi şi în gaură de şarpe, însă fără nici un rezultat. Povestea a fost pe buzele tuturor, după ce i s-au dedicat sute de articole, de emisiuni tv, cărţi, pagini de Internet şi chiar jocuri.

Noaptea de 29 spre 30 august, anul 2007. Sunt orele în care avocata Elodia Ghinescu parcă s-a evaporat pur şi simplu de pe faţa pământului. Nimeni nu mai ştie nimic despre ea, din acea zi. Singurul care ar putea şti adevărul este Cristian Cioacă.

Fostul poliţist a anunţat dispariţia soţiei sale abia în data de 5 septembrie. O lună mai târziu, într-o zonă împădurită dintre Poiana Braşov şi Râşnov, pe fundul unei râpe, au fost găsite o uniformă murdară de poliţist, câteva fotografii cu Ghinescu şi fiul ei, o sticluţă de parfum şi o pereche de mănuşi cu urme de sânge. Cu toate suspiciunile de vinovăţie, Cioacă nu a fost arestat, din cauza lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat căutări în patru judeţe, însă nu s-a găsit nimic.


    Cristian Cioacă  își ispășește  pedeapsa
Cristian Cioacă își ispășește pedeapsa


    Blocul unde  locuia Elodia,  împreună cu  soțul ei, Cristian  Cioacă și cu fiul lor
Blocul unde locuia Elodia, împreună cu soțul ei, Cristian Cioacă și cu fiul lor

Magistraţii Judecătoriei Braşov au declarat-o pe Elodia oficial moartă, la cinci ani de la dispariţie. Astfel, judecătorii au putut, mai apoi, să-l condamne pe Cristian Cioacă la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale. Fostul poliţist a cerut contopirea sentinţei pentru omor cu cea pentru infracţiuni informatice, iar pedeapsa finală a ajuns la 17 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Sentinţa a început să şi-o ispăşească în iulie 2014.

Părinţii Elodiei au spus mereu că nu-şi vor găsi niciodată liniştea până nu vor afla adevărul. Arestarea şi condamnarea lui Cioacă nu a fost pentru ei decât o palidă consolare. Acum, mama Elodiei se pregăteşte de parastas. Spune că va da lucruri şi mâncare de pomană în memoria Elodiei la sfârşitul lunii septembrie, mai exact de ziua de naştere a avocatei.În Râşnov, vecinii doamnei Ghinescu încă mai au ce povesti despre avocată. Doamna Elena are 74 de ani şi spune că nu o va uita niciodată pe Elodia. Îşi aduce aminte că a văzut-o şi cu o zi înainte să dispară.”Când a plecat de sus de la maică-sa şi a intrat în maşină, Cioacă a împins-o de după gât! Un fel de «mişcă mai repede». Ea era o mamă atât de bună. Nu ar fi plecat să-şi părăsească copilul pentru nimeni şi nimic în lume. Cine ştie ce o fi făcut cu ea? se întreabă retoric Elena Butnariu, o vecină din Râşnov.”Elodia era frumoasă, subţirică şi în fiecare dimineaţă la şapte auzeam tocurile pe casa scării şi îi spuneam soţiei: a plecat vecina la muncă! Dar să ştiţi că nici măcar o singură dată nu am auzit ceartă între ei. Cioacă era foarte respectuos cu noi şi părea un om la locul lui. Dar poţi să ştii ce este în mintea omului? Văd că povestea continuă. Am văzut la tv că ar fi băgat-o într-un cuptor de pâine. Numai Dumnezeu de sus poate să ştie ce e cu ea şi unde este”, ne spune Ion Popescu, vecin al celebrei familii.


    Polițiștii au căutat  rămășițele Elodiei  în toată țara
Polițiștii au căutat rămășițele Elodiei în toată țara


    Dan  Diaconescu
Dan Diaconescu

Dispariţia avocatei a devenit un subiect fierbinte după ce a fost făcut public de către postul de televiziune OTV. Emisiunea ”Dan Diaconescu Direct” a bătut chiar un record: 239 de ediţii consecutive dedicate acestui subiect.


    Magda  Ciumac
Magda Ciumac

Evident, au apărut şi personaje care au devenit ulterior vedete: luptătorul Anatolie ”Tolea” Ciumac şi soţia lui, Magda, Luis Lazarus, Stelian Ogică.


    Tolea  Ciumac
Tolea Ciumac

În cei 10 ani, şi viaţa lor s-a schimbat radical: Magda şi Tolea au divorţat, s-au certat pentru copil şi şi-au refăcut apoi viaţa cu alţi parteneri, Dan Diaconescu a ajuns la puşcărie, iar postul său de televiziune a fost închis, Lazarus nu şi-a mai găsit rostul la alte televiziuni, Ogică a ţinut cu ale sale bilete loto din scandal în scandal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net