Ce a declarat adolescentul care a provocat incendiul din Constanța

Adolescentul de 15 ani acuzat că ar fi provocat incendiul din Constanța a fost pus sub arest la domiciliu timp de 30 de zile.  La audierea din fața judecătorului, băiatul a explicat că a dat foc unor recipiente pe care le-a găsit în parcarea subterană a blocului și că nu știa ce conține acestea. Procurorul de caz propusese arestarea lui pentru 30 de zile.

250 de oameni au rămas fără locuințe Foto: Călin Gavrilaş /adevarul.ro
250 de oameni au rămas fără locuințe Foto: Călin Gavrilaş /adevarul.ro

O cameră de supraveghere aflată în apropiere de blocul afectat de incendiul din Constanța, a surprins momentul exploziei, apoi pe două persoane care au fost văzut fugind în direcția opusă. Este vorba de doi minori. Atât adolescentul de 15 ani, cât și prietenul său de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut că s-au jucat cu focul. Din cauza lor au rămas fără locuință 250 de oameni, în prag de sărbători. 8 dintre ei au ajuns și la spital.

Incendiul din Constanța, care a avut loc miercuri noapte, se putea transforma într-o adevărată tragedie umană.  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţiştii fac cercetări pentru distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă

Incendiul din Constanța: ce spun locatarii

La 36 de ore de la incendiul din Constanța, oamenii au venit să-și ia câteva lucruri din apartamentele afectate de incendiu. Mulți dintre ei nici nu au mai avut ce să găsească.

«Nu știm nimic exact, când ne putem întoarce, când vom avea utilități și tot ce trebuie. Coșmar, încă sunt în stare de șoc, adică mă abțin să nu plâng în fața copilului. Încă văd flăcări. Mă gândesc și îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem în viața, asta contează», a declarat o tânără locatară, citată de Digi24.

Cei mai mulți s-au mutat la rude și la prieteni și nu știu ce le rezervă viitorul.

«Suntem obligați să ne părăsim casa. Trebuie să luăm strictul necesar măcar să ne putem descurca. Ne mutăm la soacră. că altfel nu se poate. În ecuație pentru mine intră copiii și nu vreau să-i mut dintr-o parte în alta», a povestit un bărbat.

O altă locatară a fost nevoită să apeleze la prietenii săi: «Li s-a făcut milă, probabil, de noi».

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net