Ce au pățit doi români care și-au petrecut concediul în Grecia. „Profită că nu înțelegem alfabetul lor”

Ultima actualizare:

Mai mulți români se plâng că vacanțele lor în Grecia s-au transformat într-un fiasco, din cauza unor situații neplăcute pe care le-au întâmpinat în tavernele locale. Se pare că turiștii sunt păcăliți, iar patronii de restaurante le încarcă nota de plată cu produse pe care nu le-au comandat. Astfel de incidente devin tot mai frecvente, lăsând turiștii nemulțumiți și dezamăgiți.

Halkidiki, Grecia. Foto: Shutterstock.
Halkidiki, Grecia. Foto: Shutterstock.

Un român a relatat pe un grup de Facebook dedicat celor care își petrec vacanța în Grecia o experiență neplăcută pe care a avut-o într-un restaurant din Halkidiki. Bărbatul a povestit cum a fost nevoit să plătească pentru produse pe care nu le comandase.

Atenție la această tavernă! Vă încarcă nota de plată. Au pus pe bon pâine – 7 porții cu 1,6 euro/porție, deși noi am cerut doar o porție. Profită că nu înțelegem alfabetul grecesc”, a scris el într-o postare care a devenit rapid virală, însoțită de o fotografie a localului.

Experiențe similare relatate de alți turiști

După ce postarea a devenit virală, mulți alți români au împărtășit experiențe similare, descriind cum au fost păcăliți în restaurantele din Grecia. Unii turiști au menționat că s-au trezit cu note de plată încărcate cu alimente pe care nu le-au comandat, cum ar fi apă, pâine sau deserturi, scriu cei de la Adevărul.

Noi am pățit așa la două restaurante, unul în Afytos și unul în Nea Iraklea. Ne-au adus din start apă la masă și pâine fără să comandăm, în condițiile în care noi aveam paste sau alte feluri de mâncare care nu necesitau pâine și nici nu am consumat-o. La final, după ce am cerut nota, au venit cu un platou cu desert și ne-am trezit cu 25 euro extra pe notă – 1,5 euro/persoana pentru pâine, 10 euro platoul desert și 5 euro apa”, a povestit un alt turist.

Reacții mixte din partea românilor

În timp ce unii turiști români se declară dezamăgiți și spun că nu mai doresc să-și petreacă vacanțele în Grecia, alții consideră că ar putea fi vorba de greșeli neintenționate. „Probabil a fost o greșeală neintenționată sau personalul este nou angajat și fac multe greșeli până învață”, a sugerat o doamnă.

Cu toate acestea, o altă turistă a contrazis-o: „Să mai greșească și ei în favoarea clientului”, sugerând că astfel de greșeli ar trebui să fie echitabile.

Au existat și turiști care au avut experiențe pozitive și nu au întâmpinat astfel de probleme. „Noi nu am fost încărcați la nici o taverna! Au fost destul de corecți. Da, trebuie să avem grijă ce cerem”, a scris o doamnă, subliniind importanța de a verifica atent nota de plată.

Alții au menționat că, deși prețurile au fost uneori piperate, mâncarea a fost gustoasă și nu au fost încărcați cu produse pe care nu le-au comandat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
Anthony Loffredo jpg
mihaela bilic facebook jpg
Rege, în România webp
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net