Ce este Ayahuasca, folosită la "ritualurile şamanice" de fostul șef al serviciului secret, Gelu Oltean, și partenera lui

image
Ayahuasca este o combinaţie de plante care induce halucinaţii puternice

Gelu Oltean, fostul şef al serviciului secret din Ministerul de Interne şi partenera sa de viaţă, Vanessa Youness, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri. Ei au fost ridicaţi de anchetatori dintr-un centru de relaxare, condus chiar de Vanessa, întrucât exista suspiciunea că aici s-ar desfălura mai multe ritualuri şamanice în cadrul căruia clienţii puteau consuma o combinaţie de plante care induce puternice stări halucinogene. Iată ce este Ayahuasca, combinaţia de ierburi la care clienţii clinicii aveau acces.

Reuniunile bizare în care clienţii puteau consuma nestinggheriţi substante interzise aveau loc în cadrul clinicii de relaxare patronată de către partenera de viaţă a fostului şef al serviciului secret al Ministerului de Interne. Centru care oferea cazare în condiţii hoteliere de cinci stele se afla într-o zonă retrasă, la aproximativ 30 de kilometri distanţă de Capitală.

Experienţe spirituale ilegale datorate unor ceremonii cu Ayahuasca

Potrivit procurorilor DIICOT, cei care treceau pragul clinicii nu trăiau experienţe transcendentale datorită purificării spirituale, ci consumului de substanţe interzise şi a ceremoniilor în care participanţii consumjau Ayahuasca, un ceai făcut din frunze şi tulpini de plante exotice, folosit preponderent de triburile amazoniene în cadrul atingerii revelaţiilor spirituale. Unul dintre ingredientele componente ale acestor plante exotice este reprezentat de DMT, un produs chimic aflat pe lista drogurilor de mare risc, potrivit legislaţiei din România.

image
Consumul acestui amestec halucinogen induce stări profunde şi deconectarea de la realitate

În clinica de relaxare din Dâmbovița, ceremoniile cu Ayahuasca, susțin procurorii DIICOT, erau coordonate de un șaman, cetățean britanic.

Individul își promova activitățile din România prin intermediul unei pagini de internet și folosea drept acoperire o firmă de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, din Marea Irlandei.

image
Vanessa Youness, partenera lui Gelu Oltean

Ce este Ayahuasca şi care sunt efectele consumului ei

DMT este un drog extrem de puternic, care induce efecte halucinogene psihedelice chiar şi la câteva zeci de secunde după administrare. Printre efectele sale imediate se numără amplificarea experienţelor, percepute drept spirituale, inducerea stării de euforie şi apariţia halucinaţiilor. În plus, drogul produce creşterea ritmului cardiac şi tensiunii, iar uneori poate genera anxietate şi paranoia. În multe dintre cazuri poate induce un sentiment de disociere de corp, implicit deconectarea de la relaitatea imediată.

image
Consumul acestui amestec halucinogen induce stări profunde şi deconectarea de la realitate
Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
politia drone jpg
uragan Ian   foto colaj captura jpg
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu