Ce este pericardita hemoragică, afecţiunea pentru care a fost operat Ion Iliescu

ion iliescu jpeg
Ion Iliescu se simte bine după operaţia de pericardită hemoragicăfoto: arhivă Click!

Ion Iliescu a trecut cu bine peste opera┼úia la care a fost supus luni dup─â amiaz─â, Institutul de Urgen┼ú─â pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu". Medicii au decis s─â-l opereze dup─â ce au descoperit c─â sufer─â de pericardit─â hemoragic─â . Fostul pre┼čedinte urmaz─â s─â fie transferat de la Terapie Intensiv─â, la sec┼úia de Cardiologie a spitalului. Iar dac─â starea sa de s─ân─âtate va fi stabil─â, va putera fi externat p├ón─â la sf├ór┼čitul acestei s─âpt─âm├óni.

Pericardita este inflama╚Ťia pericardului (sac fibro-seros care ├«nvele╚Öte inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezen╚Ťa de lichid ├«n cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponad─â cardiac.

ÔÇ×Pericardita lichidian─â ├«nseamn─â apari┼úia de lichid ├«n sacul fibros care protejeaz─â inima de torace. Exist─â foarte multe cauze de acumulare de lichid. Apari┼úia lichidului ├«n ceea ce medicii numesc sacul pericardic se traduce printr-o jen─â ├«n partea interioar─â a pieptului (toracic anterioar─â sau retro-sternal─â cum se nume┼čte ├«n termeni medicali) ┼či succesiv o reducere a capacit─â┼úii respiratorii perceput─â de bolnavÔÇŁ, a declarat pentru Click! medicul cardiolg Mircea Cintez─â.

Mircea Cintez─â a mai precizat c─â aceste simptome sunt deosebit de importante ┼či ar trebui s─â trimit─â pacientul la doctor, iar diagnosticul se pune foarte u┼čor cu ajutorul unor examin─âri de baz─â, ecocardiografia ┼či electrocardiografia.

Iliescu va mai fi supus unor analize

Investiga┼úiile la care a fost supus fostul pre┼čedinte al Rom├óniei nu se aopresc aici, ├«ns─â investiga┼úiile r─âm├ón deocamdat─â secrete.

ÔÇ×Ulterior ├«ns─â urmeaz─â o suit─â de alte investiga┼úii foarte complexe care urmeaz─â s─â stabileasc─â din ce cauz─â a ap─ârut aceast─â pericardit─â. Acest lucru este ├«n exclusivitate de competen┼úa echipei care ├«l ├«ngrije┼čte. Doamna ministru ne-a atras aten┼úia c─â domnul pre┼čedinte Iliescu a dorit s─â nu se dea foarte multe am─ânunte despre suferin┼úa sa actual─âÔÇŁ, a mai declarat Mircea Cintez─â.

Ce complicaţii pot apărea în astfel de cazuri

Dacă nu sunt luare în considerare simptomele pericarditei, urmările ar putea fi periculoase pentru pacient.

ÔÇ×Cele mai frecvente complica┼úii sunt insuficien┼úa cardiac─â hipodiastolic─â ce ├«nseamn─â irigarea proast─â a organelor mobile. Se poate merge p├ón─â la infract miocadric acut sau accident vascular cerebralÔÇŁ, a declarat pentru ziarul Click! doctorul┬á Tudor Ciuhodaru medic primar urgen╚Ťe-Toxicologie la Spitalul Clinic de Urgen╚Ť─â ,,Nicolae ObluÔÇŁ Ia╚Öi.

Iar ├«n ceea ce prive┼čte apari┼úia complica┼úiilor care pot ap─ârea dup─â interven┼úia chirurgical─â ┼úine de tipul interven┼úiei ┼či tehnica de anestezie.

ÔÇ×Orice interven─â┼úie chirurgical─â presupune ca ┼či complica┼úii imediate hemoragie, infec┼úii, pe de alt─â parte pot fi complica┼úii la distan┼ú─â legate de fibrioz─â sau┬á o pericardit─â constrictiv─â.┬á Este o interven┼úie laborioas─â care poate presupune riscuri mai ales ├«n cazul unui pacient cu patologie asociat─â cardio-vascular─â ┼či aflat cu o medica┼úie cronic─â ├«n mod cert ├«n contextul unor stent─âriÔÇŁ, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Ion Iliescu, în stare bună

Pre┼čedintele de onoare al PSD a fost transferat, luni, de la Spitalul Elias la Institutul de Urgen╚Ť─â pentru Boli Cardiovasculare ÔÇťProf. Dr. C.C. IliescuÔÇŁ. Echipa de cardiologi a transmis ├«ntr-un comunicat de pres─â c─â ÔÇ×dup─â evaluare ┼či preg─âtire preoperatorie pacientul a fost supus unei interven┼úii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun". Totodat─â, medicii au precizat c─â, ├«n prezent, Ion Iliescu se afl─â ├«n perioada postoperatorie imediat─â ├«n sec┼úia ATI a institutului, este stabil ┼či "├«n afara unui pericol iminent".

cub schimb─âri televiziuni png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
cub andreea antonescu png
image png
6 front spital jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg