Ce mi-a plăcut la cules de struguri!

Ultima actualizare:

    Tropa, tropa! Aşa  am încercat să  zdrobesc strugurii,  după metoda buniciiFoto: Sever Gheorghe
Tropa, tropa! Aşa am încercat să zdrobesc strugurii, după metoda buniciiFoto: Sever Gheorghe

Este sezonul culesului de struguri şi acum se face mustul cel dulce şi parfumat. Printre culegătorii care au luat cu asalt viile s-a aflat ieri şi reporterul Click!

La 20 km de Ploieşti se află unele dintre cele mai mari podgorii din România, pantele de la Dealu Mare. Primele ore ale dimineţii de 24 septembrie m-au găsit într-unul dintre cele mai înalte puncte ale zonei, printre butucii de vie. Am primit o găleată şi un cleşte special pentru tăiatul ciorchinilor. ”Fiecare găleată are 4 kg şi norma zilnică este de 400 de kg”, ne descriu sarcinile şefii.

simeon stalpnicul png

Am fost repartizat la struguri ”cabernet-sauvignon” după cum ne explică Constantin Mihalcea, şeful fermei Tohani. După nici un sfert de rânderam plin de sânge şi aveam în găleată de-a valma struguri şi frunze. Dacă marile firme folosesc utilaje speciale pentru a zdrobi strugurii şi a face must, românul iubitor de “licoarea lui Bachus” foloseşte încă mijloace tradiţionale: mâinile şi picioarele. Aşa că reporterul Click! a participat la o zdrobire de struguri ca pe vremuri. “Un pas la stânga binişor şi alţi doi paşi la dreapta lor”, am încercat să ţin ritmul cocoţat în butoiul cu struguri, dar oboseala m-a biruit şi am abandonat. “Dacă ar fi fost pe bune eraţi de mult acasă”, m-a apostrofat nea Mihalcea. 

simeon stalpnicul png

Este de lucru din belşug pe Dealurile Urlaţiului. ”Producţia viticolă din 2015 este foarte bună:  peste 5.500 de tone de struguri, cu 25 la sută mai mare ca anul trecut. Este peste medie. Doar în Dobrogea am înţeles că au fost probleme”, ne-a povestit Dan Muntean, managerul Halewood România, cel mai mare deţinător de podgorii din zonă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
george enescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net