Ce operaţii au suferit preşedinţii României

Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital
Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital

Preşedinţii României nu au fost deloc ocoliţi de problemele de sănătate, atât în timpul mandatului, cât şi după. Cele mai multe necazuri medicale le-a avut Ion Iliescu, care este şi cel mai în vârstă dintre ei. Joi, Klaus Iohannis a ajuns pe mâna chirurgilor de la Spitalul Militar Central pentru o artroscopie, iar ieri a fost externat.

Se vede că preşedintele are ţara pe umeri, cum se zice în popor. Sau pasiunea pentru tenis l-a adus, din nou, pe Klaus Iohannis (59 de ani) la cuţit? În mai puţin de trei ani, şeful statului a făcut două operaţii la omoplaţi. Una în aprilie 2016, la umărul drept, şi una joi, la umărul stâng. Ca şi atunci, în urmă cu două zile Iohannis a fost supus unei artroscopii, la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.


    Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital
Iohannis le mulțumește medicilor, la externarea din spital

Potrivit medicilor, totul a decurs normal, astfel că, ieri dimineaţă, şeful statului a fost externat. Încă de joi seară, doctorii au anunţat că „pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator şi cu antibiotice, începând procedurile de recuperare fizică”.

Traian Băsescu (66 de ani) a ajuns, în mai 2006, la cuţit din cauza unei hernii de disc. Intervenţia a fost efectuată de medicii austrieci de la Clinica AKH din Viena. Potrivit specialistului care l-a operat pe Băsescu, hernia pe care acesta o avea provocase probleme neurologice, preşedintele nemaiavând sensibilitate în partea inferioară a corpului din cauza tasării nervilor. În septembrie 2007, Băsescu a fost din nou supus unei operaţii, de data aceasta de tiroidă. Intervenţia s-a făcut la Spitalul Militar Central.

Ion Iliescu (88 de ani) a avut cele mai multe probleme medicale. În mai 2005,  a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru lărgirea a cinci vase de sânge, la Spitalul Elias. În iunie 2007 a ajuns din nou în sala de operaţie, de data aceasta la Paris. Atunci, medicii i-au pus al şaselea stent. O a treia operaţie a avut-o în 2012, când medicii de la Elias i-au cauterizat un polip apărut pe colon. 

Emil Constantinescu (78 de ani) a fost supus, în octombrie 2005, la Institutul Fundeni, unei interventii chirurgicale pentru o afecţiune a colonului. Atunci, prof. dr. Irinel Popescu a declarat că nu era vorba de cancer.

Ce este artroscopia?

Artroscopia este o intervenţie minim invazivă, prin care instrumente chirurgicale subţiri sunt introduse prin două sau trei incizii mici în umăr. Astfel, medicul examinează umărul printr-un instrument cu fibră optică, conectat la o cameră video (artroscop) şi tratează leziunile. După intervenţia care poate fi făcută fie sub anestezie generală, fie anestezie loco-regională, pacientul stă circa două ore la terapie intensivă, pentru a i se monitoriza funcţiile vitale. 

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg